Harcos és nagyszerű csapatot igér Gyöngyösi mester

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

A mester Fekete Rajmundot, Szabó Gábort, Juhász Zsoltot, Gál Balázst és Kratofil Csabát emelte ki.
Igaz, hogy egyszer már megkerestek azzal, hogy legyél a csapat edzője, de akkor nemet mondtál? Miért?
Gyöngyösi Mihály: Igen,egyszer már megkerestek azzal kapcsolatosan, hogy vállalnék-e szerepet a felnőtt csapat élén, de akkor nemet mondtam. Tudtam, hogy az edzői feladatok nem kevés időt vesznek el a családtól és akkor még a munkaidő-beosztásom sem tette lehetővé, hogy száz százalékosan el tudjak vállalni egy ilyen feladatot.
Nyáron mégis átvetted az edzői stafétabotot Kotrócz Gábortól. Mi volt az első reakciód?
Gyöngyösi Mihály:Azt láttam a játékosok szemében, hogy bizonyítani szeretnének. Talán nekem is – mint új edzőjüknek – és önmaguknak is, hogy jó játékosok, együtt pedig jó csapatot tudunk alkotni. Csak ezt össze kell valakinek raknia. Ezért az elvárásaimat az első percben lefektettem az öltözőben.
Mik voltak azok az elvárások? Illetve milyen célokkal indultál neki az edzői posztnak Zagyvaszántón?
Gyöngyösi Mihály:Mivel nem ismertem a csapatot és én is ismeretlen voltam a számukra, elsősorban egy öncélú, „sztárfocistáktól mentes”, viszont egy egységes, győzelemre éhes és a focinak teljesen alárendelt csapatot próbáltam minél hamarabb összekovácsolni. Az volt a célom, hogy ebben a jócskán megerősödött megye II-ben erős középcsapatot alkossunk az ősszel, amit sikerült is megvalósítanunk.
Fél év elteltével, hogy látod, sikerült összekovácsolnod a csapatot?
Gyöngyösi Mihály:Igen. Szerintem a játékosok már megismertek és tudják, hogy kiállok értük, hiszen egy család vagyunk, egy a célunk. Továbbra sem tűrök meg egy olyan játékost sem a csapatban, aki bomlasztja a közösséget, vagy éppen kiskirályként szeretne villogni a többiek előtt. Az ilyen nem való a szántói csapatba, és ha mégis megpróbálná átlépni ezt a határt, hamar elválnának az útjaink.
Az elmúlt időszakban sokszor hallottuk, hogy Zagyvaszántó jócskán megerősítette a játékoskeretét, mégsem jönnek az eredmények. Hogy látod, mi ennek az oka?
Gyöngyösi Mihály:A nyáron voltak olyan igazolásaink, akik – az itteni játékosokkal kiegészülve – tényleg sokat tettek a szántói sikerekért. Már akkor is jeleztem, hogy a télen mindenképpen szükségünk lesz néhány új igazolásra, akik majd a bajnoki mérkőzéseken hétről-hétre megmutatkoztak. Néha a rutinos, máskor pedig a fiatal játékosok hoztak olyan rossz döntéseket, ami miatt pontot vagy pontokat veszítettünk. Persze igaz, hogy szoros meccseken kaptunk ki és mindenkivel partiban voltunk. De mi magyarok azonnal kiugró eredményeket szeretnénk elérni, mint az a vendéglős, aki már az első évében milliomos szeretne lenni. Szóval mindenhez idő kell, így ahhoz is, hogy jó és eredményes csapattá válhassunk.
Hogyan értékeled az őszi szezont?
Gyöngyösi Mihály:Sikerült elérnünk, hogy egy nagyon jó társaság alakuljon ki Zagyvaszántón, de úgy gondolom, hogy csapatként sem szégyenkezhetünk. Ilyen rövid idő alatt mind mentálisan, mind fizikálisan sokat fejlődtek a fiúk. Egy kis szerencsével akár a tabella 6-7. helyén is telelhettünk volna. Összességében azonban kijelenthetem: elégedett vagyok. Véleményem szerint ez a csapat mindenkivel kőkeményen fel tudja venni a versenyt és ezt az ősz folyamán sokszor be is bizonyították. Több meccset is sikerült jó csapatok ellen döntetlenre hoznunk. De az is igaz – ahogy azt már korábban is említettem, hogy nyert meccseket (Petőfibánya, Lőrinci) veszítettünk el, amik a végelszámolásnak igen fájóak voltak. Viszont sokat kell még dolgoznunk azon, hogy ezeket a hibákat kijavítsuk.
Egyénileg hogyan értékeled a csapatot? Elsősorban kiket emelnél ki a játékosok közül?
Elsősorban a kapusunkat (Fekete Rajmund – a szerk.), aki sokat fejlődött, amióta leigazoltuk Szántóra és nagyszerű védéseivel meccseket nyert meg a csapat számára. A védelemből Göröcsöt (Szabó Gábor – a szerk.), illetve Szaka Istvánt tudnám kiemelni. A középpályán Juhász Zsolti és Gál Balázs hozták a tőlük elvárt és megszokott szintet. Elől pedig Kratofil Csaba remek teljesítményét emelném ki. De a többi játékost is szeretném megdicsérni, mert ők is rengeteget tettek a csapat jó teljesítményéhez remek hozzáállásukkal!
Mik a tervek a tavaszi szezonra? Várhatóak igazolások?
Gyöngyösi Mihály Nagyon bízom benne, hogy az új igazolásokkal a jelenlegi kilencedik helyről a szezon végén a hatodik vagy az ötödik helyen fogunk végezni. Az új játékosokat egyelőre még nem szeretném megnevezni, de biztos vagyok benne, hogy komoly erősítést fognak jelenteni. A „régi” játékosok közül pedig senki nem igazolt el, ami – úgy gondolom – jelent valamit.
Ha már a terveknél tartunk: láthattuk a napokban, hogy a februárt rendesen betábláztátok edzőmérkőzésekkel.
Hogy készültök a csapattal a tavaszi szezonnyitóra?

Gyöngyösi Mihály:A felnőtt csapattal hivatalosan január 21-én kezdjük meg a felkészülést – egyelőre csak edzések formájában. A február már húzósabb lesz, hiszen a heti két edzés két edzőmérkőzéssel fog párosulni. Ha ezt tisztességesen végigcsinálják a játékosok, akkor fizikálisan nem lesz bajuk. Valamint a téli felkészülés remek lehetőség lesz arra, hogy az új játékosokat beépítsük a csapatba, illetve összekovácsoljuk a „régit” az „újjal”.

Milyen helyezéssel lennél elégedett a szezon végén?
Gyöngyösi Mihály:Természetesen minél jobb helyezést szeretnénk elérni. Nagyon sokat fogunk tavasszal idehaza játszani. Fontos a jó rajt, hiszen zsinórban három bajnoki mérkőzést fogunk itthon játszani a szezon kezdetén. Ahhoz, hogy sikereket tudjunk elérni, alázatra, jó játékra, koncentrációra lesz szükségünk és persze minden mérkőzésen kőkeményen oda kell tennünk magunkat.
A jelenlegi erőviszonyokat látva mit gondolsz, ki fogja megnyerni a bajnokságot?
Gyöngyösi Mihály:Nehéz megmondani, hogy ki lesz a bajnok a szezon végén, mert nagyon sok jó csapat van és rendkívül kiélezett a mezőny eleje. Az ősszel lejátszott meccsek alapján én a Boldog, Gyöngyösi Energia kettős valamelyikét gondolom befutónak.
Forrás: hevesfoci.hu

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .