Ajándék

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Aroldo


Arold Péter

Elajándékozzák a hatvani Grassalkovich kastélyt. Ne olyan régen, még uniós pályázati pénzek segítségével felújított épületet. A Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum létrehozása, valamint a hatvani Grassalkovich-kastély rekonstrukciója és turisztikai célú hasznosítása beruházás összköltsége meghaladja a 3,1 milliárd forintot, amelyet 100 százalékban az Európai Unió és a Magyar Állam támogat az Új Széchenyi Terv keretében. – írta a heol.hu annak idején.

Nem csak az otthonául szolgáló Grassalkovich-kastély pompázik újra a régi fényében: az intézmény látogatóbarát múzeum és egyben kikapcsolódást nyújtó élményközpont is, amely tudományos igényeket is szolgál, miközben szórakoztatva tanít. Az avatóbeszédében Áder János államfő úgy fogalmazott:

„mi, mai magyarok képesek vagyunk megújítani és továbbadni mindazt, amit elődeinktől örököltünk.”

Igen. Most tovább öröklődik. Miért? Talán a település nem képes a fenntartására. Már 2016-tól sem a város üzemeltette.

A felújítás idején a hatvani lakóktól tégla jegy formájában pénzt kértek a rekonstrukcióra. Kérdés, hogy ilyen esetben mi lesz az összedobott pénzel. Visszakapják? A Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum a Magyar Természettudományi Múzeum fennhatósága alá tartozott eddig, de úgy tűnik  most az állam elajándékozza. Ehhez csak egy törvénymódosítás kellett.

A törvénymódosítás értelmében

„a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum feladatai ellátásának elősegítése céljából az állami tulajdonban lévő Hatvan Kossuth tér 24., 2713/4 helyrajzi számon nyilvántartott ingatlan ingyenesen az Országos Magyar Vadászkamara tulajdonába kerül azzal a feltétellel, hogy az Országos Magyar Vadászkamara az ingatlant terhelő kötelezettségeket a (2) bekezdésben foglalt szerződés szerint teljeskörűen átvállalja”.

Mindezt az MSZP és a Fidesz teljes egyetértésével.

hatvan Gras.

 

Összefüggés ugyan nincs, de az ügy érdekes része az, hogy az MSZP részéről az a Hiszékeny Dezső is aláírta, aki ellen az ügyészség kenőpénz ügyben nyomozott, de a Fővárosi Ítélőtábla bizonyítottság hiányában a képviselőt felmentette.

 

és az indoklás

hatvan Gras2


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .