Esélyegyenlőségi programterv

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Elfogadta a Helyi Esélyegyenlőségi Programtervet, legutolsó testületi ülésén a képviselő testület. A 2013-ban indult projekt 5 évre szól, így az idei volt az utolsó. Ennek köszönhetően több rendelet is született, és folyamatosan pályázatokat nyújtottak be annak érdekében, hogy segítsék a gyermekeket, a mélyszegénységben élőket, a nőket, az időseket és a fogyatékkal élőket. 2018-ban egy teljesen új esélyegyenlőségi programterv készül majd, melynek kidolgozását már év elején elkezdik.
Pozitívnak számít, hogy 2016 és 2017 között nagyon sok minden megvalósult Gyöngyösön. Így például tavaly elfogadták az ifjúsági, kulturális-és sportfejlesztési koncepciót, mindemellett több rendelet is született az esélyegyenlőséget illetően.

 Hirdetés



– Ilyen például a szociális rendelet január elsejei módosítása, a méltányossági ápolási díj ismételt bevezetésével kapcsolatban, a testület elfogadta a felsőoktatási ösztöndíjat, 35 év alatti fiatalokat segíti. Tavalyi évben, novembertől a 9 tagóvodát érintően van óvodapszichológus, emellett pedig autista fejlesztő pedagógus, tehát nem minden település mondhatja ezt magáénak – részletezte dr. Horváth Gábor intézményirányítási igazgató.

Tovább a gyongyostv.hu oldalra


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .