Gyöngy Folklórfesztivál Gyöngyös

Augusztus 8-tól 13-ig hét ország néptáncosai mutatkoznak be a GYÖNGY Nemzetközi Folklórfesztiválon, amely minden eddiginél színesebb forgatagot hoz a városba. A Barátok terén a fesztivál ideje alatt minden nap családi programokkal várják az érdeklődőket, lesz Folk Jam, és nem maradhat el a Dudás Találkozó sem.

Tánc, zene és hagyományőrzés az egzotikum jegyében – augusztus 8-13. között rendezik meg Gyöngyösön a GYÖNGY Nemzetközi Folklórfesztivált, ahol Indonézia, Kanada, Mexikó, Peru, Törökország és Lengyelország mellett a házigazda Vidróczki Néptáncegyüttes és a szintén gyöngyösi Borostyán Néptáncegyüttes táncosai mutatkoznak be a nyitó és záró felvonuláson, valamint esténként a szabadtéri színpadon.

Augusztus 11-én, pénteken országosan is egyedülálló Folk jam várja a népzenekedvelőket. A fesztivál és talán a hazai néptánctalálkozók életében először örömzenélnek a Gyöngyön fellépő zenekarok, spontán, gyakorlás és próba nélkül, nem csak saját, hanem a közönség örömére is.
A fesztivál idén családi programokkal egészül ki, a Barátok terén minden nap szórakoztató gyerekműsorokat, a belvárosban pedig minden délután tértáncokat rendeznek, de lesz táncház, kirakodóvásár, a fesztiválozók felfrissüléséről pedig a Fesztiválterasz gondoskodik.
A tánctalálkozó állandó programja immár 11 éve a Mátrai Dudás Találkozó. Az ország és a világ legjobb dudásai augusztus 12-én, szombaton szólaltatják meg a fúvós hangszereket.
Jegyek és bérletek a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központban és a helyszínen, a Vak Bottyán János Katolikus Középiskola udvarán válthatók. A jegyet vagy bérletet vásárlók között minden este kisorsolnak egy belépőt az ExperiDance augusztus 21-i előadására, a Gyöngyhajú lány balladájára, amit a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban mutat be hazánk legnépszerűbb tánccsoportja.

További információ a fesztivál hivatalos weboldalán, a www.gyongyfesztival.hu címen található.

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .