Az épülő M25-ös, az Egert az M3-as autópályával összekötő gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó beruházásokat adtak át péntek délelőtt.

Az épülő M25-ös, az Egert az M3-as autópályával összekötő gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó beruházásokat adtak át péntek délelőtt. Mostanra elkészült a megyeszékhely déli végén húzódó K2-es út rekonstrukciója két körforgalommal, valamint az Andornaktályát elkerülő új útszakasz is.

A Colas kivitelezésében elsőként Andornaktálya elkerülő útja és az Eger déli részén futó főút felújítása ért célba.

Pénteken délben Andornaktálya határában átadták a heves megyei település elkerülését biztosító új utat, valamint az egri 252-es főút felújítását. Mindkét beruházás a Colas, a Colas Út Építőipari Zrt., a Colas Hungária Építőipari Zrt. és a Colas Közlekedésépítő Kft. kivitelezésében valósult meg.

A két projekt az M25-ös gyorsforgalmi út fejlesztésében valósult meg, annak első ütemét képezve.

Emiatt volt fontos megépíteni

A kétszer egy sávos, kapaszkodósávval ellátott 2502-es út mintegy 3,7 kilométeren, új nyomvonalon jött létre. A jelentőségét az adja, hogy

közvetlen csomóponti kapcsolatot biztosít az M25-ös autóúttal Mezőkövesd felől, miközben megoldja Andornaktálya elkerülését.

A 252-es főút burkolatmegerősítésével a Colas Eger bekötését biztosította az M25 autóútba, a szakaszhoz két új körforgalom is épült. A 800 méteres útszakasz a Kőlyuktető nevű városrészt átszelve összeköti a régi 25-ös főutat és a most kiépülő M25-ös gyorsforgalmi utat.

 

Ez adja a fejlesztés gerincét

Eger bekapcsolását a gyorsforgalmi hálózatba az M25-ös biztosítja majd, ami két ütemben épül ki a megyeszékhely és az M3-as között.

Az északi ütemben Eger és Andornaktálya közötti 4 kilométer a Colas Út Zrt., a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft.;
míg a déli ütemben az Andornaktálya és az M3-as közötti 15 kilométer a HE-DO Kft. és a Colas Út Zrt. kivitelezésében jön létre.

Forrás: hevesonlinehir.hu

Hát én ehhez hozzászólok!