Kultúra Napja Gyöngyösön

Gyöngyös TV

Átadták a Gyöngyös Város Kultúrájáért díjat a Magyar Kultúra Napján. A kitüntetést minden évben olyan személyeknek adományozzák, akik munkájuk során kimagasló eredményeket értek el Gyöngyösön és a város határain túl egyaránt. Idén Begovné Kasza Ágnes, a gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtár gyerekkönyvtárának vezetője, illetve Bolyky József, fuvolaművész, zenepedagógus és karnagy vehette át.

Gyöngyös város képviselő-testülete ebben az évben is a Magyar Kultúra Napján adományozta a helyi kulturális és művészeti élet legkiválóbb alakjainak a Gyöngyös Város Kultúrájáért díjat. Begovné Kasza Ágnes általános iskolai énektanárként kezdte, később azonban a könyvtárosi pályát választotta, ahol már 34 éve tevékenykedik. Pályafutása során számos diáknak szerzett örömet az általa szervezett rendezvényekkel.

 

 

– Nagyon megtisztelő számomra ez a díj. 34 éve vagyok könyvtáros, olyan sok gyerek járt már nálam, hogy akiket fiatalon megismertem, most már a gyerekeiket hozzák beíratni a könyvtárba. 34 év alatt rengeteg programot szerveztem, nem csak jó könyveket adtam a gyerekek kezébe, melyek érdekes és értékes olvasmányok, de iparkodtam olyan rendezvényeket és foglalkozásokat szervezni, ahol nagyon jól érzik magukat, és szívesen jönnek hozzánk – fogalmazott a kitüntetett.

Bolyky József fuvolaművész, zenetanár és nyugalmazott karnagy a Pátzay János Zeneiskola oktatójaként majd igazgatójaként dolgozott több évtizeden át. Az „Amit a zenéről tudni kell” előadássorozata nagy sikert aratott Gyöngyösön. Sikereinek titka a gyerekek és a zene szeretete.

– Nagyon nagy megtiszteltetés számomra ez a díj, de sohasem az elismerésért csináltam, hanem szeretetből. Egyszer megkérdezte tőlem az egyesületünk elnöke, hogy számomra mit jelent a zene: Az életemet. Ennyi – foglalta össze Bolyki József.

A rendezvény azért is volt különleges, mert egyúttal a Kecskeméti Rajzfilmstúdió magyar népmese sorozatát bemutató kiállítás megnyitója is volt. Jövő ilyenkor januárban pedig, a Gyöngyös Város Kultúrájáért díjat hasonlóan kiváló művészek vehetik majd át.

 

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .