Szórakozás

Biztos vagyok benne, hogy a napokban sokan kapták meg ezt a levelet a Google-től. Az óriás cég szolgáltatása a versenytársa szeretett volna lenne a Facebook közösségi médiának, ám ez nem sikerült, ezért döntöttek a megszüntetése mellett.

“Azért kaptad ezt az e-mailt, mert fogyasztói (személyes) Google+-fiókkal rendelkezel, vagy Google+-oldalt kezelsz.
2018 decemberében jelentettük be, hogy 2019 áprilisától a fogyasztók számára elérhető Google+ szolgáltatást megszüntetjük. Ennek oka az alacsony kihasználtság, valamint azok a nehézségek, amelyek az ügyfelek elvárásainak megfelelő, sikeres termék karbantartása során felmerültek. Köszönjük, hogy te is hozzájárultál a Google+ közösségéhez. Az alábbiakban a következő lépéseket ismertetjük, például azt, hogy miként töltheted le a fotóidat és más tartalmaidat.
Április 2-án megszüntetjük a Google+-fiókodat és a létrehozott Google+-oldalaidat, és elkezdjük a személyes Google+-fiókokhoz tartozó tartalmak törlését. Az albumarchívumban és a Google+-oldalaidon lévő Google+-fotókat és -videókat szintén töröljük. A tartalmakat április előtt bármikor letöltheted és mentheted. Ne feledd, hogy a Google Fotókba mentett fotókat és videókat ez nem érinti.
A személyes Google+-fiókok, -oldalak és az albumarchívum törlésének folyamata eltart néhány hónapig, mely időszak során a tartalmak elérhetők lehetnek. Előfordulhat például, hogy a személyes Google+ törlésének befejezéséig a felhasználók hozzáférhetnek a Google+-fiókjuk bizonyos részeihez a tevékenységnaplón keresztül, és lehet, hogy a G Suite-felhasználók láthatják a személyes Google+-on közzétett tartalmakat.
Új Google+-profilt, -oldalt, -közösséget vagy -eseményt már február 4-étől nem fogsz tudni létrehozni.
További részleteket és a leállásról szóló híreket a GYIK-ben találsz.
Ha egy Google+-közösség tulajdonosa vagy moderátora vagy, a közösség adatait letöltheted és mentheted. 2019. március elejétől a nyilvános Google+-közösségek letöltött adatai tartalmazni fogják a közösséghez tartozó bejegyzések részleteit (szerző, törzsszöveg, fotók) is. További információ
Ha a Google+ Bejelentkezés gombbal jelentkezel be webhelyekre és alkalmazásokba, tájékoztatunk, hogy ez a gomb sem fog működni a jövőben, és egyes esetekben a Google-bejelentkezés gomb váltja. Ha egy webhelyen vagy alkalmazásban látható a Google-bejelentkezés gomb, természetesen továbbra is bejelentkezhetsz a Google-fiókoddal. További információ
Ha a Google+-t a saját webhelyeden vagy más webhelyen használtad a megjegyzésekhez, tájékoztatunk, hogy ezt a funkciót február 4-éig eltávolítjuk a Bloggerből, március 7-éig pedig más webhelyekről is. 2019. április 2-ától a webhelyeken közzétett összes Google+-megjegyzést töröljük. További információ
Ha G Suite-ügyfél vagy, a G Suite-fiókodhoz tartozó Google+ szolgáltatás továbbra is aktív marad. Ha további információra van szükséged, fordulj a G Suite-adminisztrátorhoz. Hamarosan a szolgáltatás megjelenése és funkciói is megújulnak. További információ
Ha a Google+ API-kat vagy a Google+ Bejelentkezést használó fejlesztő vagy, itt tudhatsz meg többet arról, hogy ez a változás miként érint.
Az egész csapat nevében szeretnénk megköszönni, hogy jelenléteddel segítetted igazán különleges hellyé tenni a Google+-t. Hálásak vagyunk minden olyan tehetséges művésznek, közösségfejlesztőnek és véleményvezérnek, aki internetes otthonául választotta webhelyünket. Szenvedélyük és elkötelezettségük nélkül nem lehetett volna ilyen csodálatos hely a Google+.
Google LLC 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043
Tájékoztatási kötelezettségünknek eleget téve ebben az e-mailben küldött szolgáltatói közleményben ismertetjük a Google+-oldaladat, a terméket vagy a fiókodat érintő fontos változásokat.”

Hát akkor hajrá!

Ha tetszett, ossza meg, hagy lássa más is.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Szóljon hozzá!

Comments are closed.