A pókok az összes emberrel elbírnának

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Arold Péter

A pókiszonyban szenvedők, legnagyobb félelme, hogy lenyelnek egy pókot. Nos számukra nincs szörnyűbb hír, mint az, hogy a pókok mindössze egy év alatt földünk mind 7,2 milliárd lakóját meg tudnák enni.

A megállapítás a Washington Postban közzétett jelentésből származik. A szakértők szerint, ha a világ egész pókpopulációjának egy évben elfogyasztott ételének a súlyát összeadjuk, akkor ez több, mint a bolygó minden emberének együttes súlya. A kutatást Martin Nyffeler vezette Svájcban a Bázeli Egyetemen, valamint Klaus Birkhofert a svédországi Lund Egyetemen. A Science of Nature folyóiratban megjelent eredményeiket 2017 márciusában tették közzé. Bár a felfedezés önmagában nem új, még mindig pusztító és megdöbbentő.





Úgy gondolják, hogy a világ összes pókja 400 és 800 millió tonna zsákmány fogyaszt az adott évben. Ez azt jelenti, hogy a pókok legalább annyi húst fogyasztanak, mint az összes ember a bolygón, akik a tudósok szerint évi 400 millió tonna húst és halat fogyasztanak.

via GIPHY

 

Ahhoz, hogy ezt a számot elérjük, Nyffler és Birkhofer sok kifinomult becslést végzett, hogy hány pók él egy négyzetméternyi földterületen a Föld összes fő élőhely típusához, és  az átlagos fogyasztott mennyiséget különböző méretű pókok esetében egy adott évben.

via GIPHY

 


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!