Idősek otthona gyulladt ki Noszvajon, több mint 100 embert kimenekítettek

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Forrás

Tűz ütött ki egy noszvaji idősotthonban kedd éjjel, összesen 101 embert ki kellett menekíteni – közölte az MTI-vel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

A Heves megyei település külterületén lévő háromszáz négyzetméteres épület teljes tetőszerkezete lángra kapott.
A tűzoltók Egerből, Mezőkövesdről, Füzesabonyból, Pétervásáráról, Mezőcsátról érkeztek nagy erőkkel, hogy a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megfékezzék a tüzet. A lángokat négy vízsugárral határolták körül.
Az otthonban dolgozók már az egységek kiérkezése előtt megkezdték az ott élők kimentését, amelyet a tűzoltók fejeztek be.
Négy lakót a mentők a kimenekítés közben szerzett hámsérülések miatt kórházba szállítottak.

Hirdetés

 




 

Frissítés

Eloltották a helyi idősotthonban szerdára virradó éjjel keletkezett tüzet Noszvajon, az utómunkák még tartanak – közölte a Heves megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-vel.

Nagy Csaba elmondta: a hajnali 2 óra után befutott riasztást követően Egerből, Mezőkövesdről, Füzesabonyból és Pétervásáráról öt járművel több mint húsz tűzoltó érkezett a helyszínre. Ők a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett nyolc vízsugárral, bő két óra alatt fékezték meg a lángokat. Az oltást követő utómunkák még jelenleg is tartanak – tette hozzá.
Jelezte: az időközben pontosított adatok szerint a létesítményből 65 embert kellett kimenekíteni. Égési sérülést és füstmérgezést senki sem szenvedett, öt lakót kisebb felszíni hámsérülésekkel vittek kórházba a mentők.
A szóvivő tájékoztatása szerint az eddig ismeretlen okból keletkezett tűz a mintegy 500 négyzetméter alapterületű épületnek csak egy részét érintette, ezek a helyiségek azonban lakhatatlanná váltak. Az utómunkák befejezését követően helyszíni szemlét tartanak és tűzvizsgálati eljárás indul az okok felderítésére – közölte.

 

 

 


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .