Biztonságban szem előtt

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Arold Péter

Gyöngyösön nem kevesebb, mint hatvan térfigyelő kamera ellenőrzi a várost. A tisztességes embert ez nem zavarja, inkább örül, hogy visszanézhető bármilyen rossz cselekedet, vagy éppen egy rendőrségi ügy felderítésében a segítséget. 

A kamerákat a Városrendészet munkatársai figyelik napi 24 órában. Számos közlekedési kihágást vagy egyéb szabálysértést tudtak így felderíteni.

Egyértelműen a tűzgyújtások fordulnak elő leggyakrabban, az elmúlt hónapban csaknem harminc ilyen esetben intézkedtünk, mindannyiszor a kamerák képe alapján riasztották a felügyelőket  –  mondta Nyíri László, a Városrendészet igazgatója.

Ami persze megnyugtató lehet azok számára, akik úgy érzik, hogy számukra kellemetlen a kamerák vizslató optikája, hogy  a felvételeket egyébként csak az arra felhatalmazott közterület-felügyelők és a rendőrség munkatársai láthatják, más nem tekinthet be a rendszerbe. A közterület-figyelő kamerák szinte mindent látnak, így egyre nehezebb elbújni előlük a törvénysértőknek.


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .