Gyöngyös

Biztonságban szem előtt

Arold Péter

Gyöngyösön nem kevesebb, mint hatvan térfigyelő kamera ellenőrzi a várost. A tisztességes embert ez nem zavarja, inkább örül, hogy visszanézhető bármilyen rossz cselekedet, vagy éppen egy rendőrségi ügy felderítésében a segítséget. 

A kamerákat a Városrendészet munkatársai figyelik napi 24 órában. Számos közlekedési kihágást vagy egyéb szabálysértést tudtak így felderíteni.

Egyértelműen a tűzgyújtások fordulnak elő leggyakrabban, az elmúlt hónapban csaknem harminc ilyen esetben intézkedtünk, mindannyiszor a kamerák képe alapján riasztották a felügyelőket  –  mondta Nyíri László, a Városrendészet igazgatója.

Ami persze megnyugtató lehet azok számára, akik úgy érzik, hogy számukra kellemetlen a kamerák vizslató optikája, hogy  a felvételeket egyébként csak az arra felhatalmazott közterület-felügyelők és a rendőrség munkatársai láthatják, más nem tekinthet be a rendszerbe. A közterület-figyelő kamerák szinte mindent látnak, így egyre nehezebb elbújni előlük a törvénysértőknek.

Ha tetszett, ossza meg, hagy lássa más is.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Érdekel minket az ön véleménye is

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..