Támogatások és kitüntetések

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Szerző

Számos alapítvány és civil szervezet támogatásáról döntött csütörtöki ülésén a város képviselő-testülete, amely állatvédelmi feladatokról s pedagógusok kitüntetéséről is határozott.

Egy nyílt levélre adott válasszal indult a képviselő-testület áprilisi ülése. Hiesz György polgármester egy városlakó által írt, és a képviselőknek eljutatott nyílt levélben megfogalmazott kérdésekre adott válaszokat. Mint a válaszokból kiderült, a levél többségében olyan problémákat érint, amelyekben az önkormányzatnak nincs hatásköre intézkedni. A polgármester úgy fogalmazott: az önkormányzat ezekben az esetekben mindent elkövet, hogy a tulajdonosok felé szorgalmazza a megoldást, de ettől többet nem tehet. A városvezető ugyanakkor több észrevétellel kapcsolatban is ígéretet tett a felvetések kivizsgálására, és arra kérte a polgármesteri hivatal munkatársait, hogy írásban is adjanak választ a megfogalmazott kérdésekre.

A képviselő-testület 3 és fél millió forintos támogatást szavazott meg az Országos Mentőszolgálat Alapítvány számára, amely a gyöngyösi mentőállomás részére egy korszerű defibrillátor beszerzését tervezi. Az önkormányzat bizottságai által kiírt pályázatok alapján a képviselő-testület több alapítvány és civil szervezet támogatásáról döntött, egyebek között egészségügyi, szociális, oktatási, kulturális feladatok megvalósítását és sporttevékenységek támogatását hagyták jóvá összesen több mint hatmillió forintos keretösszeggel. A városban működő nyugdíjas szervezetek számára kiírt pályázaton összesen közel hárommillió forintot osztottak szét, médiatevékenységet folytatók támogatására 2,4 millió forintot, míg egyházi jogi személyek támogatására 970 ezer forintot hagytak jóvá.





A grémium döntött a költségvetésben állatvédelmi feladatokra elkülönített hárommillió forint felhasználásáról. Az összeget a leginkább a szegregátumokra jellemző, azonosítatlan, kóbor állatok befogására, regisztrálására és ivartalanítására fordítja a gyepmesteri telepet üzemeltető Új Nap Egyesület, amelyet emellett ivartalanítási akciót is szervez majd.

A képviselő-testület döntött a Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa kitüntetések odaítéléséről is. Az elismerést Tőzsér Lajosné, a Fecske Úti Tagóvoda vezetője és Daru Éva Katalin, a Gyöngyösi Petőfi Sándor Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános iskola és Készségfejlesztő Iskola igazgatója veheti majd át a pedagógusnap alkalmából rendezendő városi ünnepségen.

A grémium úgy döntött, hogy egy rendezvény keretében gyűjtést szervez a párizsi Notre Dame felújításának támogatására.


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!