Iszaptároló a gyógyfürdő mellé?

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Arold Péter

A 24.hu hírportálon megjelent információk szerint Egerszalók gyógyfürdő komplexum szomszédságába, egy vállalkozás olasz iszapot helyezne el.

Egy régi homokbányát töltene fel minden évben 200 ezer tonna külföldről származó szennyvíziszappal és más hulladékokkal egy magyar cég.

Egy apró családi kft. fordult ezzel az üzleti ötlettel a környezetvédelmi hatóság szerepét betöltő egri járási hivatalhoz. Az agrárügyi és környezetvédelmi főosztály egy előzetes vizsgálat lezárásaként úgynevezett egységes környezethasználati engedélyezési eljárást lefolytatását írta elő. Ebbe az eljárásba vonták be azt a kilenc települést, amelyet közvetlenül érintene az irdatlan mennyiségű szennyvíziszap importja.

Hirdetés





Az alábbi hivatkozásban megtekinthető a vállalkozás kérelme és az eltemetendő hulladékok megnevezése, ami amúgy nem más mint állati és növényi hulladék anaerob kezeléséből származó kirothasztott anyag. A kérelmet április 05-én nyújtottak be, helyesebben az alábbi dokumentumban ez van. Az eljárás lefolytatására 130 napja van a HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL EGRI JÁRÁSI HIVATAL-ának.

Kattintson a hivatkozásra

https://hatvaninfo.hu/wp-content/uploads/2019/05/iszaptarolo.pdf

A Midori-Öko Kft.-t egy házaspár alapította 2011-ben, de a cég azóta sem nőtte túl egy családi vállalkozás méreteit: alig néhány millió forintos forgalmat produkál évente. – irja a 24.hu

Mint azt tudjuk az egerszalóki gyógyforrásra épült komplexum 2018 szeptemberében Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozik 2018 szeptembere óta.

Összefüggés nincs az ügyek között, de azért kíváncsian várom a nagyvállalkozó véleményét.


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!