A horti önkormányzat feloszlatta magát – Kerek Oszkár nyílt levele Hort lakosságához

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Kerek Oszkár 2019-ig volt Hort független polgármestere. A váltás után is figyelemmel kísérte a falu közéletét, többször kapott kritikát az új, szintén független vezetéstől, és nem volt kiegyensúlyozottnak mondható a volt és az új polgármester közötti kapcsolat.

A napokban tett közzé Facebook oldalán egy bejegyzést Hort lakói felé. Mi is közöljük:

Kedves horti barátaim, ismerőseim!

Nem ért meglepetés, amikor a horti képviselő-testület a múlt héten egy viharos hangulatú ülésen feloszlatta önmagát.

Hort életében sosem fordult elő ilyesmi. Két és fél év hazugságokra, törvénytelenségekre, és botránysorozatra épülő kártyavára összedőlt. A rágalomkampány egyedüli célja az volt, hogy néhányan politikai hatalomhoz jussanak, majd bosszút álljanak, míg a falu érdeke egy cseppet sem számított. A közös célt elérték, és itt kezdődtek a nehézségek, ugyanis dolgozni kellett volna, ami szakértelmet igényel. Mi sem bizonyítja jobban a szakmai alkalmatlanságot, mint a hatodik jegyző búcsúlevele, amiben nyilvánosságra hozta a horti politikai hatalom gátlástalan törvénytelenségeit.

A jegyző a jog őre, és mint ilyen, nem volt hajlandó tűrni a jogsértéseket, nem akart mások miatt börtönbe kerülni. Ezzel lelepleződtek a tényeket meghamisítók, kiderült, hogy semmi sem az, aminek hazudják. Eljátszották a horti emberek bizalmát, de máris megy a mentegetőzés, az egymásra mutogatás és a felelősség áthárítása. A képviselők, megdöbbentő módon, saját magukon nem kérik számon a negatív teljesítményt. Szívügyem Hort, ezért elszomorít, hogy e rövid idő alatt így szétzúzták a jól működő önkormányzatot, amelyet átadtunk 2019-ben.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy a két és fél évvel ezelőtti választáson nem Juhász Lászlóék nyertek, hanem Hort veszített. Az általunk megkezdett fejlődés nem folytatódott, a jövőnk a lehető legroszabb kezekbe került. Az ipari parkot, a bölcsődét, a szociális intézményt nem voltak képekesek befejezni, sőt a többségét még elkezdeni sem. Bebukott az ingyen WiFi-s 5.000 Eurós megnyert pályázat, amit közvetlenül az Európai Uniótól kaptunk.

Felsorolni is nehéz hány büntetést, pályázat visszafizetést szabtak ki az önkormányzatra, de kifogás mindig akadt. Ilyenkor bicskanyitogató stílusban mást és mást hibáztattak a falu vezetői. Az állami tisztségviselőket viszont nem lehetett megtéveszteni, előttünk szitokszóvá vált a településünk neve. Beszélgetésünkkor azt kérdezték, mégis mi történik Horton?! Lejáratták a falunkat. Ez alatt a fél ciklus alatt több, mint húsz ember távozott önként, vagy azért, mert politikai okokból távozniuk kellett. Jó szakembereket veszített a falu.

A polgármester tanácsadójára így is gond nélkül jutott pénz. Az internetre felkerültek azok a visszatartott, eltitkolt szerződések, amikből kiderül, hogy az önkormányzatnál rendszerszintű a korrupció. Egyes vezetők a mai napig szemrebbenés nélkül talicskázzák ki a falu vagyonát, költik a falu vagyonát.

A hortiak félrevezetése ellen többször is felszólaltam, mint a település előző polgármestere. Nem nézhettem ölbe tett kézzel azt a káoszt, ami településünkön folyik. A mocskolódó rágalmakra mindig higgadtan, a valósággal és a tényekkel feleltem.

Az ellenőrző hatóságok információi alapján megismert nagyon súlyos törvénytelenségek miatt feljelentést tettem. A nyomozás folyamatban van, de ez még önmagában nem elég, mert a bűncselekménybe keveredett személyek újra elindulnak a választáson. A regnáló vezetés leváltására lesz szükség ahhoz, hogy a horti fiatalok előtt ne a törvénytelenség önkormányzata legyen a minta. A következő vezetés feladata lesz, hogy visszaadja a hortiaknak az önkormányzatba vetett hitet és mindazok emberi méltóságát, akiket ettől Juhász Lászlóék megfosztottak.

A döntés a mi kezünkben van, a felelősségünk óriási. Mi, hortiak össze kell, hogy fogjunk, nem adhatunk több esélyt amatőröknek, ugyanis mindannyiunk jövője a tét. Őszintén bízom benne, hogy a mélyrepülés után Hort újra büszke, fejlődő községgé válhat.


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .