Horvát Richárd – Maradjon nyitva az újhatvani posta

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Horváth Richárd Hatvan polgármestere

A Magyar Posta az energiaválság miatt ideiglenesen tömegesen zár be postahivatalokat országszerte, ezt a napokban jelentették be.

Hatvanban ez a vasútállomás mellett lévő 2-es és az újhatvani 3-as számú postát érinti. Így egyedül az 1-es postára hárulna a teljes forgalom november közepétől.

Az újhatvani városrészen élő 8600 embernek, köztük időseknek a város másik felébe kellene eljutniuk, ha igénybe szeretnék venni a postai szolgáltatást, a sok esetben egyébként is nagyon forgalmas belvárosi postán.

A hatvaniak a Hatvani Konzultáción kiemelt problémaként és igényként jelölték meg az újhatvani postai szolgáltatás fejlesztését. Ekkor az önkormányzat saját költségén vásárolt majd felújított egy nagyobb épületet, amelyet a Magyar Posta igényei szerint alakított ki 40 millió forintból. A bérleti díjat egy rendkívül kedvező konstrukcióban, havonta csaknem 36 ezer forintban állapítottuk meg, amely azóta is változatlan. Mi elkötelezettek vagyunk abban, hogy Hatvanban a lehetőségeinkhez mérten magas szintű szolgáltatásokat valósítsunk meg. A posta egy olyan alapszolgáltatás, amelyhez véleményünk szerint mindenkinek könnyedén hozzá kell férnie. Éppen ezért stratégiai fontosságúnak tartjuk, hogy legalább az újhatvani 3-as számú posta tovább működjön a téli hónapokban is.

Ennek érdekében levélben kértem Simon Csillát, a Magyar Posta megbízott vezérigazgatóját és Vályi-Nagy Vilmos infokommunikációért felelős államtitkárt, hogy tegyék lehetővé a 3-as számú, újhatvani postahivatal nyitvatartását!


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .