Felrobbant a berlini AquaDom nevű egymillió literes akvárium

Megsemmisült pénteken Berlinben a német főváros egyik fő turisztikai látványossága, az AquaDom nevű egymillió literes akvárium.

    A világ legnagyobb szabadon álló, henger alakú akváriumaként számon tartott tartály egyelőre ismeretlen okból felhasadt és összetört, így másodperecek alatt az összes víz kiömlött mind az 1500 tengeri hallal együtt.
    Az akvárium a DomAquarée nevű épület fedett belső udvarán állt. Az udvar egyben az épületben működő szálloda előcsarnoka. Az eset kora reggel történt, a csarnok így szinte néptelen volt. A tűzoltóság első adatai szerint csupán ketten sérültek meg, ők is csak könnyebben.
    A német főváros keleti részének központjában, az egykori Kelet-Berlin centrumában fekvő Alexanderplatz mellett álló épület földszintjén súlyos károk keletkeztek. A víz a környező utcákra is kihömpölygött. A környéket lezárták, a szállodát kiürítették. A mentésben száz tűzoltó vesz részt.

A történésekről a bbc.com is beszámolt és arról írt, hogy az “AquaDom” – amely 1500 trópusi halnak ad otthont – 14 méter magas, és a világ legnagyobb szabadon álló hengeres akváriumának nevezték.

Két ember is megsérült amikor a hatalmas üvegtartály szétrobbant.

A rendőrség szerint óriási károk keletkeztek. A videón egy üres tartály látható, az előcsarnokba ömlik a víz, és mindenfelé törmelék hevert.

Az incidenst követően a vendégeket 05:50-kor kiköltöztették a szállodából.

A Radisson Blu-n kívül egy halom törmelék hever a bejárati ajtók előtt, amelyek most az utcára lógnak ,ert a felrobbanó tank ereje ferdén elcsavarva.

Szóljon hozzá!
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments