Tiltakozik az új recski bánya megnyitása ellen az LMP

Tiltakozik az új recski bánya megnyitása ellen az LMP, mert elfogadhatatlan, hogy az itt élők megkérdezése nélkül létesüljön ilyen üzem a házaik közvetlen közelében – mondta az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szombaton, a Heves megyei településen tartott, online közvetített sajtótájékoztatóján.

    Kanász-Nagy Máté elfogadhatatlannak tartja, hogy a falu közigazgatási határán belül nyissanak bányát úgy, hogy ahhoz a helyiek megkérdezése nélkül járult hozzá a polgármester. Emlékeztetett: Recsk környékén korábban is bányásztak, de ilyen közel a házakhoz még nem. Ennek következményeit, a környezeti ártalmakat, a zajt és a szennyezést az itt élőknek kell elviselniük – emelte ki.     A politikust elmondása szerint a lakók hívták a településre, miután pénteken meghallották az előkészítő robbantásokat, amiről szintén nem értesítették őket. Kanász-Nagy Máté az elhangzottak alapján Lantos Csaba energiaügyi minisztert is hívta, hogy látogasson el a helyszínre, de nem kapott tőle választ.       Az LMP frakcióvezető-helyettese szerint jobb lett volna el sem kezdeni a beruházást, de legalább fel kell függeszteni, amíg nem derül ki, hogy minden szabályos volt-e. Az LMP figyelni fogja a fejleményeket, folytatja a tiltakozást, és az Országgyűlésben is képviselni fogja a recskiek érdekeit – tette hozzá.  

A témáról a bánya bezárásának tízmillióiról és újranyitásának még több 100 millióiról az Átlátszó is cikkezett, ők pedig sokat tudnak.

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .