Új igazgató Heves vármegyében

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Ünnepélyes állománygyűlés keretében iktatták be csütörtök délután Egerben, a vármegyeházán a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új igazgatóját.

A szervezetet május elsejétől a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság eddigi vezetője, Szunyog Zoltán tűzoltó ezredes irányítja, az eddigi igazgató, Csontos Ambrus tűzoltó dandártábornok 2023. május elsejével saját kérelmére nyugdíj előtti rendelkezési állományba vonul.

Az igazgatói feladatok ellátására dr. Pintér Sándor belügyminiszter – dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató javaslatára – Szunyog Zoltán tűzoltó ezredest nevezte ki. Az ünnepélyes állománygyűlésen Vietórisz Ágnes tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humánszolgálatának vezetője ismertette a belügyminiszter határozatát, majd dr. Góra Zoltán átadta az új vármegyei igazgató kinevezését. Ezt követően a főigazgató összefoglalta mind a leköszönő, mind a frissen kinevezett igazgató szakmai pályafutását és eddigi eredményeiket. Ezután megköszönte Csontos Ambrus tűzoltó dandártábornok harminchét évi munkáját, emlékeztetve arra, hogy 2022-ben Magyar Érdemrend lovagkeresztje katonai tagozat kitüntetést kapott a köztársasági elnöktől.

Az újonnan kinevezett igazgatóval kapcsolatban hangsúlyozta, hogy felkészült szakember kerül az állomány élére, aki vezetői kompetenciái alapján kiválóan ellátja a megyei igazgatóság irányítását, egyúttal kérte a társszervek vezetőit, hogy támogassák az igazgatót úgy, ahogyan azt eddig is tették. 

Csontos Ambrus tűzoltó dandártábornok 1986 óta szolgált hivatásosként, először a Heves Megyei Tűzoltó-parancsnokság, majd a jogutód szervezet, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományában. 2002. és 2006. között a megyei katasztrófavédelem igazgatóhelyettese volt, ezt követően Eger város hivatásos tűzoltóságának parancsnoka, majd 2010 novemberében a Heves megyei katasztrófavédelem igazgatójának nevezték ki.

A dandártábornok búcsúbeszédében köszönetet mondott a munkatársaknak, ahogy fogalmazott, öröm és megtiszteltetés volt velük együtt szolgálni. 

A megye élére frissen kinevezett igazgató, Szunyog Zoltan 1986-ban szerelt fel a miskolci tűzoltóság állományába. Különböző beosztások után 2013-ban kinevezték a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesének, 2018-ban pedig Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának. 

Az ezredes beszédében azt hangsúlyozta, hogy célkitűzései között szerepel az önkéntesség és a lakosságvédelem erősítése, a hatósági munka területén a megelőzés hatékonyabbá tétele az ügyfélbarát, magas színvonalú szakmai munka révén. Megerősítette, hogy folytatni fogja valamennyi társszervvel a jó együttműködést. Az új igazgató kijelentette, hogy mindenki munkája fontos, valamennyi kollégájára számít a közös célok elérésében.

Az ünnepélyes állománygyűlésen Csontos Ambrus tűzoltó dandártábornok átadta a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapatzászlóját Szunyog Zoltán tűzoltó ezredesnek, aki ezzel a jelképes mozzanattal elfoglalta pozícióját. 

Fotó: Nagy Csaba tűzoltó főhadnagy


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .