A bűz, még mindig kiűz

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Arold Péter

Lehet itt hímezni-hámozni, mutogatni, hazudni, de a tények tények maradnak. Hatvan évek óta szenved a bűztől. Vizsgálgatták, nézegették, figyelmeztettek, büntettek – pont fordítva – de ettől a hatvaniak egy része kénytelen volt csukott ablakkal élni. Erre tessék.

A korábban Hunviron néven működő REG Kft. tevékenységének alapja, hogy rekultiválni kellett a Lőrinci és Hatvan határán elhelyezkedő egykori pernyehányót. Három évtizeddel a tevékenység kezdete óta a tervszerű tájba illesztésnek és biztonságos végleges lezárásnak nem sok nyoma van.

Hülyítették a polgárokat, hogy bűzcsapda meg minden, de szart sem ért. A bűz maradt. Ungár Péter annak idején feltette a kérdést, hogy a 141 milliós büntetésből, hogy lett figyelmeztetés?

Nagy István válaszában azt írta, hogy a környezetvédelmi hatóság tavaly nyáron hulladékgazdálkodási bírság kifizetésére kötelezte a REG Kft.-t, ezt a döntést azonban a cég fellebbezése nyomán a Miskolci Törvényszék megsemmisítette. Az újabb eljárás júniusban zárult le. A határozat ezúttal bírságot nem szabott ki, viszont intézkedési terv kidolgozására kötelezte a hulladéklerakót üzemeltető céget. A REG Kft. megígérte, hogy három „távszabályozott bűzmérő készüléket” helyeznek el a környéken, a mérési jegyzőkönyveket pedig novemberig megküldik a hatóságnak. A miniszter szerint közben a REG Kft.-nek arról is gondoskodnia kell, hogy a „jelentős bűzkibocsátást okozó hulladékok folyamatos takarást kapjanak”.

Nem ez kell ide. Odamenni és pofán verdesni őket ásóval, aztán a fejüket belenyomkodni a bűzmérőjükbe. Mindeközben a csornai gyerek meg a több millás nyugdíjából pecázgat.



Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .