Idén a Szépasszony-völgyben rendezik az Egri Csillag Borfesztivált

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Május első hétvégéjén neves borászaink az eddigiekről eltérően, a vár helyett a Szépasszony-völgyben mutatják be a nagyközönségnek pincészetük legjobb Egri Csillag és Egri Bikavér borait.

A családias hangulatú fesztiválon kicsik és nagyok számára egyaránt színes a programkínálat. Napközben izgalmas játékok, esténként pedig ismert előadók koncertjei szórakoztatják majd a látogatókat.

Idén 25 termelő 50 borát kóstolhatják az érdeklődők.foto_peter_arold

Fotó: Arold Péter

AZ EGRI CSILLAG BORFESZTIVÁL EREDETE

2010-ben az egri borvidék összefogásának szimbólumaként megszületett az egri fehér cuvée bor gondolata. A bor neve Egri Csillag lett. Az egri borvidéken ilyen horderejű borászati döntés nem született az elmúlt 100 évben. Ez a bor Eger vörös cuvée bora, az egri bikavér mellett, annak fehér párjaként meghatározója lehet az egri borvidéknek.

Az Egri Csillag az az egri házasítás, mely kifejezi a termelőterület sajátosságait, és teret ad a borvidék fajtalehetőségeinek. Az Egri Csillagot az adott szüretet követő év március 15-től lehet forgalomba hozni. Ennek megfelelően az első Egri Csillag borok hivatalosan 2012. március 15-én debütáltak.

A bontást 2012. április 8-án a kulturális, zenei- és borászati programokban gazdag I. Egri Csillag Borfesztivál követte, melynek az egri vár adott méltó otthont. Húsvét vasárnap minden Egerbe látogató megízlelhette a 23 egri borászat 23 Egri Csillag és 23 Egri Bikavér borát.


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .