Jogos önvédelem, vagy nem?

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Szerző Hatvaninfo.hu

Jogos önvédelem, rendőrségi nyomozás, magánlaksértés? Mindez fényes nappal. Félreértés tisztázásának indult, könnyű testi sértés lett belőle. Ki a sértett és ki a támadó?
Március 14-én szombaton egy félreértés tisztázásának indult beszélgetés torkollott erőszakos cselekménybe. Ecséd egyik csendes utcáját a kora délutáni órákban hangos kiáltozás verte fel.
Vélt sérelméről szeretett volna bővebb információt kapni  egy férfi, ezért meglátogatta a szintén Ecséden élő hölgyet, hogy számon kérje tőle azokat, a mástól megtudott információkat, amiket nehezményezett. Mivel a hölgy régebb óta ismerte a férfit, beengedte a lakásba, ahol az hamarosan hangos szóváltásba keveredett a házban élővel. Az ezt követő percek, a lakásban akkor egyedül tartózkodó nő számára rémálommá váltak, mert a férfi ököllel nekitámadt, beterelte a főzőfülkébe és több ökölcsapást mért a fülére és a halánték köré, valamit a feje felső részére.
A megtámadott lélekjelenlétének tudható be, hogy be tudott menekülni a kamrába, ahol az evőeszköz tárolóból, ami a konyhaszekrény tetején volt, felkapta az első keze ügyébe kerülő tárgyat, mely egy konyhai eszköz volt és a rátámadó férfi felé mutatta.
A támadó ettől nem ijedt meg és tovább akarta ütni a nőt, aki védekezésképpen a támadó felé ütött. A konyhai eszköz a férfit a fején találta el, mire a férfi visszalépett és a fejéhez kapott.
Amikor a ház tulajdonosa látta, hogy mi történt, azonnal hívta a mentőket és a rendőrséget, de a férfi az ingatlanból elmenekült és az utcából még visszakiabálta, hogy megöllek.
A kiérkező rendőrség, a helyszint lezárta és a kiérkező helyszínelőkig azt biztosította. A mentő, a megsérült férfit, a szülei lakásán találták meg, sebét ellátták, majd kórházba szállították.
A kórházba szállítást követően kiderült, hogy a férfi alkoholos befolyásoltság alatt állt. Sérülése 8 napon belül gyógyul. Másnap a kórházból kiengedték.
A lakás tulajdonosa ellen, mint gyanúsított, eljárást indítottak, a helyszínelés után kihallgatásra beszállították a Hatvani Rendőrkapitányságra, ahonnan a késő esti órákban hazaengedték.

A történethez hozzátartozik, hogy az ingatlan tulajdonosa nem tud magán sérülés nyomokat látleletezni, hiszen az ütéseknek látható nyoma nincs, mivel az a fülre és az azt környező területre korlátozódott, az arcot és a szemet nem érte ütés. Sajnos az eseménynek sem szem, sem fültanúja nem volt, a lakók az esemény időpontjában nem voltak otthon, helyesebben a rendőrség kérdésére nem tudtak az eseményről nyilatkozni.
A támadás pillanatában a két szomszédos házban sem tartózkodott senki. Az ingatlanban ugyan volt két nagyméretű kutya, de mivel ismerték a férfit, nem láttak okot gazdájuk védelmére még az udvaron, és a lakásba nem tudtak bemenni.
A hölgy élettársa az ügyről történt értesülés után megérkezett Ecsédre, meg is kerestük, és kérdésünkre elmondta, hogy a férfit jól ismerte, hiszen több alkalommal is járt náluk némi mezőgazdasági munka elvégzésére.
Továbbá azt is elmondta, hogy az utóbbi időben ismerőse furcsán viselkedett, mert nem egyszer hívatlanul érkezett a házhoz, ráadásul a késői órákban – a kutyák ismeretségét kihasználva – a kerítést átugorva egészen a konyhaajtóig elment, mikor ezt ő észrevette és felelősségre vonta, a hívatlan vendég kitérő választ adott és elment. A második alkalomnál már a hölgy élettársa megjegyezte, ha ezt még egyszer megteszi, a rendőrséghez fordul. Ezek után, ezek az éjszakai látogatások elmaradtak. Hozzátette, hogy a látogató mind két esetben részeg volt, ezért tért napirendre a dolog felett. A beszélgetés végén megjegyezte, hogy további információk birtokában is van, és ha ez az ügy előmenetelét meggyorsítja, valamint a rendőrség erre kíváncsi, szívesen megosztja velük. Egy darabig Ecséden marad, mert félti a társát egy esetleges támadástól és mivel komoly ütések érték úgy gondolja, akár agyrázkódása is lehetett.

A jogos önvédelemről


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .