A tarnaleleszi uzsorás zsebében a Fidesz?

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Terjedelmes cikket tett közzé a Heves Közélet nevű blog, amely szerint egy tarnaleleszi uzsorás házaspár és a térségi Fidesz között szoros együttműködés van, és könnyen lehet, hogy a településen lett megakadályozva Vona Gábor választókerületi győzelme az országgyűlési választásokon.

Mint olvasható, a Zsiráf néven ismert Pusomi Józsefet és feleségét, Esztikét nemrég rendőrök vitték el Tarnaleleszen, miután a gyanú szerint a 36 éves férfi és a 34 éves nő közel két éve több embernek hitelre adott el termékeket a lakóházuknál üzemeltetett DEJÓ-KIS-ABC-ből. A házaspár mindkét tagja önkormányzati képviselő a fideszes vezetésű településen.

Állítólag az eladott termékek értékét jóval a reális ár felett határozták meg, amit a következő hónapban kamatostul kellett volna kifizetniük a rászorulóknak, akik ezért kénytelenek voltak ismételten hitelre vásárolni, így állandó szegénységbe taszítva a családjukat.  A házkutatás során egy táskába rejtve megtalálták a rendőrök azokat a feljegyzéseket, amelyekben az adósokat és azok tartozásait vezették – derül ki a cikkből.

Pusomiék mindemellett rendszeresen kampányoltak a térségi Fidesznek, és még békemenetet is tartottak, amely során stílusosan a fekete Audijuk felvezetésével járták a települést, és hangos zeneszó mellett skandálták, hogy „Hajrá Fidesz!”. A felvonulás alatt pedig biztos, ami biztos letépték Vona Gábor plakátjait – ez látható a blog egyik videófelvételén is.

A tarnaleleszi cigányok támogatása nagyon kellett a Fidesznek, ugyanis az országgyűlési választásokon a Fidesz jelöltje, Horváth László 682, míg a körzetben esélyesnek számító Vona Gábor csak 234 szavazatot kapott. (A két szám közötti különbség 448.) A választókerület összesített eredménye szerint Horváth László 19 798, Vona Gábor 19 159 voksot szerzett. A két végeredmény különbsége csupán 639, és ennek közel kétharmadát a fölényes leleszi győzelem adja – foglalta össze a blog a még számos egyéb elgondolkodtató részletre rámutató cikkében.

Forrás: alfahir.hu


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .