Kezdődik a hevesi óriásberuházás

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Apollo Tyres
Apollo Tyres Gyöngyöshalász

Április 10-én lesz az Apollo Tyres 143 milliárd forintos gyöngyöshalászi abroncsgyártó üzemének alapkőletétele. A munkások felvétele már zajlik, a gyártás két év múlva indulhat az üzemben.

Az Apollo Tyres tulajdonában lévő Vredestein központja s gyára Hollandia keleti részén, a német határhoz közeli Enschedében található. Itt már annyira számolnak a leendő gyöngyöshalászi egységgel, hogy a gyárkapu oszlopain az indiai és a holland mellett a magyar zászlót is lengeti a szél.A munkások egy részét valószínűleg itt tanítják be. A vállalat nemrég közölte, hogy mintegy 100 magyar középiskolai végzős technikussal kötött szerződést. A tavaszi félévre szóló tanulmányi támogatást állományba vétel, majd másfél hónap elméleti képzés követi, ez után pedig a hollandiai vagy indiai üzemekben készülnek fel a technológia telepítésére s a gyártásra.Modern gépekAz Enschedébe kerülők eleinte a Csillagok háborúja valamelyik robotokkal teli epizódjában érezhetik magukat, különösen, ha majd a teljesen automata vezérlésű, sci-fi hangokat hallató targoncákat kerülgetik.

Az enschedei gyár egyébként még korszerűtlennek is számít a leendő gyöngyöshalászihoz képest, hiszen közel 70 éve termel, csak a nyári leállások idején korszerűsítik. A magyarországit viszont a legmodernebb gépekkel szerelik fel.

A témáról, egyebek mellett az Apollo tulajdonosairól és a hazai beruházás állami támogatásáról részletesen olvashat a Figyelő hetilap április 2-i, idei 14. lapszámában.

Forrás: figyelo.hu


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .