Töretlen együttműködés

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hiesz György nem mond le párttagságáról és polgármesteri posztjáról
Hiesz György nem mond le párttagságáról és polgármesteri posztjáról

Hiesz György nem mond le párttagságáról és polgármesteri posztjáról, a munka folyik és együttműködnek a Fidesszel és a Jobbikkal a város érdekében- erősítette meg a polgármester azon a sajtótájékoztatón, amelyet a Tapolcán történt események kapcsán tartott. Ugyanis sokan vontak párhuzamot a Gyöngyösön felállt városvezetés politikai összetételét illetően.

A két történet teljesen más. Utalt a tapolcai esetre Hiesz György polgármester, ahol a Jobbikos polgármester MSZP-s képviselőt kért fel az alpolgármesteri posztra. A pozíciót az alpolgármester az MSZP tiltása ellenére is elvállalta, ezért kizárták a pártból- összegezte röviden a tapolcai esetet Hiesz György. A sajtó az elmúlt napokban azért vont párhuzamot a két eset között, mert Gyöngyösön MSZP–s polgármester, Jobbikos és Fideszes alpolgármesterekkel irányítja a várost.

Hiesz György megismételte: a választás után kialakult helyzetben egyeztetett az MSZP vezetésével, akik „kifejezetten kérték a város érdekében legyen együttműködés, ne legyen írásos koalíciókötés, de a város érdeke a legfontosabb.” Úgy fogalmazott: akkor is megfogalmazódott, hogy ez egy érdekházasság, de el kellett kerülni, hogy egy politikai marakodásba, Esztergomhoz hasonló szituációba lavírozzák bele a várost.

Most a tapolcai eset kapcsán újra felvetődött, hogy Gyöngyösön lesz-e fegyelmi Hiesz Györgynek, lesz-e kizárás a pártból.

A polgármester szerint erről szó sincs, úgy vélte, a politika legfontosabb küldetése, hogy a választói akaratot jelenítse meg, hajtsa végre amit a választáskor ígért, amivel a város javát szolgálja.

Egyben nem köt kompromisszumot, a rasszista, antiszemita megnyilvánulásokat nem tűri, de ilyet nem is tapasztalt még itt ebben a testületben, és reméli nem is lesz ilyen- tette hozzá a polgármester.

Forrás: gyongyostv.hu


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .