A Kiel vezetőedzőjét lenyűgözi a Veszprém

Alfred Gislason, a Kiel vezetőedzője szerint a világ négy legjobb csapata küzd a győzelemért a férfi kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi Final Fourjában, ahol együttese az elődöntőben az MKB-MVM Veszprémmel találkozik majd.

Az európai szövetség (EHF) honlapjának adott interjújában az izlandi szakember hangsúlyozta: biztos abban, hogy a magyar bajnokcsapat rengeteg tapasztalatot szerzett az egy évvel ezelőtti négyes döntőbeli szereplése alkalmával, ráadásul úgy gondolja, azóta sokat erősödött is gárda, amelynek lenyűgöző kerete van.

A 2014-es négyes döntőben a Kiel 29-26-ra diadalmaskodott a Veszprém fölött a négy között, a fináléban azonban kikapott a Flensburgtól.

Érdekes, hogy a négyes döntőben érdekelt együttesek mindegyikében szerepel olyan meghatározó játékos, aki dolgozott már Gislason irányításával: a Veszprémben Momir Ilic és Christian Zeitz, a Barcelonában Nikola Karabatic, Wael Jallouz és Gudjon Valur Sigurdsson, míg a Kielcében Tobias Reichmann edzett a keze alatt.

gyik jelenlegi legjobbja és honfitársa, Aron Palmarsson a szezon végén Veszprémbe költözik majd, ezzel kapcsolatban megjegyezte: nem örült a játékos döntésének, de elfogadja. Ugyanakkor úgy érzi, Palmarssonnak és a szervezetének könnyebb lesz azzal, hogy elhagyja a Bundesligát.

A Barcelona a favorit

A 2002-ben a Magdeburggal, 2010-ben és 2012-ben pedig a Kiellel BL-győztes tréner elmondta, a világ legerősebb csapatának, így favoritnak a Barcelonát tartja, ráadásul a katalánok irányítója, a francia Nikola Karabatic élete formájában játszik.

A kölni Final Four első elődöntőjét a spanyol Barcelona és a lengyel Kielce vívja szombaton 15.15 órakor, míg a Veszprém és a német THW Kiel csatája 18.00-kor kezdődik. Vasárnap negyed 4-kor lesz a bronzmeccs, délután 6-kor pedig a finálé.

Forrás: origo.hu

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .