Gyöngyösi Kalendárium – nem csak gyöngyösieknek

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Az értékes hagyományokra visszatekintő Gyöngyösi Kalendárium 2016-os kiadását december elején vehetik kézbe az olvasók.

 A szerkesztők szándékai szerint a 2016-ra szóló Gyöngyösi Kalendárium értékes könyv lesz mindazoknak, akik ismerik és szeretik Gyöngyöst, s azoknak is, akik szeretnének megismerkedni a város jelenével, régebbi és közelmúltjával.

A kalendárium, mint műfaj egy esztendőre szól, s a szórakoztatás mellett praktikus információkkal is szolgál, így egész évben helye lehet az éjjeliszekrényen, hiszen felütheti az olvasó akkor is, ha valami szépet, valami izgalmasat, valami példaadót szeretne olvasni.

 

gyongyosi-kalendarium

Az évkönyvben bemutatkoznak a gyöngyösi képzőművészek, ismét a könyv része lesz egy értékes és érdekes fotóalbum, melyet Pintér Árpád fotós készített, beenged műhelyébe az egyházi restaurátor, fény derül az egykor híressé vált gyöngyösi kávé történetére, beleolvashatunk az Orczy-kastélyban élt francia nevelőnő naplójába, valamint bemutatkoznak a város és a térség kézműves termékeket előállító gazdálkodói.

Mindez csak néhány kiragadott írás a 2016-os Gyöngyösi Kalendáriumból, ami a praktikus információk jegyében természetesen most is tartalmaz naptárt, közérdekű információkat, adatokat, tudnivalókat.

A Gyöngyösi Kalendárium 2016 tehát Gyöngyösről szól, nem csak gyöngyösieknek, így akár karácsonyi ajándékként is bátran ajánlható.


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .