Hatvan, Hírek

Önkormányzati tájékoztató – Hatvan

A polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény (továbbiakban: Pp.) rendelkezései értelmében a jogi képviselővel eljáró fél, a belföldi székhelyű gazdálkodó szervezet, valamint a közigazgatási szerv 2016. július 1-jétől köteles elektronikus úton kapcsolatot tartani a polgári perben a bírósággal. E jogalanyok a keresetlevelet elektronikus úton, űrlap benyújtás támogatási szolgáltatás igénybevételével kötelesek benyújtani.

A közigazgatási perekben, illetve a jegyző birtokvédelmi ügyben hozott határozatának megváltoztatása iránti perekben a jogi képviselővel eljáró fél és a belföldi székhelyű gazdálkodó szervezet számára szintén kötelező az elektronikus kapcsolattartás 2016. július 1-jétől. Ezekben a perekben a keresetlevelet elektronikus úton az elsőfokú közigazgatási határozatot hozó szervnél, illetve a birtokvédelmi határozatot hozó jegyzőhöz kell benyújtani.

A jogszabály értelmében minden érintett szervezetnek saját elektronikus űrlapot kell készíteni és honlapján közzé tennie.

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot valamint a belföldi székhelyű gazdálkodó szervezeteket, hogy a közigazgatási perekben alkalmazandó K01 jelzésű, valamint a birtokvédelmi perekben alkalmazandó P26 jelzésű nyomtatvány Hatvan Város www.hatvan.hu honlapján a Közös Önkormányzati Hivatal/Ügyintézés/birtokvédelmi ügyek menüpont alatt megtalálható és letölthető.

Hatvan, 2016. június 30.

dr. Szikszai Márta
jegyző

Ha tetszett, ossza meg, hagy lássa más is.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Szóljon hozzá!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..