Önkormányzati tájékoztató – Hatvan

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

A polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény (továbbiakban: Pp.) rendelkezései értelmében a jogi képviselővel eljáró fél, a belföldi székhelyű gazdálkodó szervezet, valamint a közigazgatási szerv 2016. július 1-jétől köteles elektronikus úton kapcsolatot tartani a polgári perben a bírósággal. E jogalanyok a keresetlevelet elektronikus úton, űrlap benyújtás támogatási szolgáltatás igénybevételével kötelesek benyújtani.

A közigazgatási perekben, illetve a jegyző birtokvédelmi ügyben hozott határozatának megváltoztatása iránti perekben a jogi képviselővel eljáró fél és a belföldi székhelyű gazdálkodó szervezet számára szintén kötelező az elektronikus kapcsolattartás 2016. július 1-jétől. Ezekben a perekben a keresetlevelet elektronikus úton az elsőfokú közigazgatási határozatot hozó szervnél, illetve a birtokvédelmi határozatot hozó jegyzőhöz kell benyújtani.

A jogszabály értelmében minden érintett szervezetnek saját elektronikus űrlapot kell készíteni és honlapján közzé tennie.

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot valamint a belföldi székhelyű gazdálkodó szervezeteket, hogy a közigazgatási perekben alkalmazandó K01 jelzésű, valamint a birtokvédelmi perekben alkalmazandó P26 jelzésű nyomtatvány Hatvan Város www.hatvan.hu honlapján a Közös Önkormányzati Hivatal/Ügyintézés/birtokvédelmi ügyek menüpont alatt megtalálható és letölthető.

Hatvan, 2016. június 30.

dr. Szikszai Márta
jegyző


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .