186 millió forintot nyert uniós forrásból az Öko-Plan Egyesület természetfejlesztésre

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

186 millió forintot nyert uniós forrásból az Öko-Plan Egyesület természetfejlesztésre, de sikerült egy olyan területet feljavítania, ahová tilos a belépés, szögesdróttal és fegyveres őrrel védik, írja a HVG hetilap. A lap fotósát sem engedték be a hatvani Cukorgyári-tó partján lévő területre, ami elvileg kisgyerekes családokat céloz meg az attrakcióival, és interaktív táblákkal várja az érdeklődőket.

Nem csak ez az egyetlen furcsaság a projektben: az egyesület tavaly áprilisban adta be a pályázatát, november 10-én kapta meg az eredetileg 150 milliós támogatást, amit két hét múlva újabb 36 millióval toldottak meg, és az egész projekt hipp-hopp, december 15-re a papírok szerint el is készült.

Az  egyesület és a projekt egész sor módon kötődik Szabó Zsolt fejlesztési államtitkárhoz, írja a lap.

  • A tó egy olyan cég területén van, amelynek Szabó Zsolt rokona, Stolczenberger Róbert az ügyvezetője és közvetett tulaja. Az Öko-Plant is egy olyan helyszínre jegyezték be, ahol több Stolczenberger-cég is működik.

Ha még érdekesebb infóra vágysz, látogass el ide

A nyitófotó Hatvan, 2009. június 15. Hatvan határában az egykori cukorgyár 20 hektáron elterülő ülepítő tava – MTI Fotó: H. Szabó Sándor


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .