Eger – Szétesett ország

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Megsérült a Pyrker téren található Országzászló-emlékmű a megyeszékhely belvárosában. Csütörtökön észleltük , hogy a több részből álló „mozaik” Nagy-Magyarország térképről leesett az Erdélyt és a Délvidéket ábrázoló darab.

Darabjaira hullt az Országzászló-emlékmű

Külhoni országrészek váltak le az anyaországról Fotó: Berán Dániel

A minél gyorsabb információszerzés érdekében két vonalon is megkerestük a helyi önkormányzatot az esettel kapcsolatban. Tuza Róbert irodavezető írásos kérdésünkre úgy reagált, hogy tőlünk értesült a károsodásról. Mint fogalmazott: köszöni a bejelentést és azonnal intézkedik.

Zentai Lászlótól, az önkormányzat médiareferensétől is érdeklődtünk, akitől hasonló tartalmú választ kaptunk. E szerint a hivatal nem értesült ez idáig a kárról, mi voltunk, az elsők, akik jelezték ezt. A médiareferens akkor úgy reagált, hogy elvégzik a szükséges teendőket. Ennek első lépéseként a Városüzemeltetési Iroda szakemberei kimennek a helyszínre, elvégzik a kárfelmérést, majd döntenek a további munkálatokról.

Péntekre annyi változást tapasztaltunk, hogy az emlékművet díszítő térkép további darabjai sincsenek már az eredeti helyükön. Csupán a Felvidék tartott ki.

Darabjaira hullt az Országzászló-emlékmű

Ez ügyben hamar megnyugtató válasz érkezett a városházáról: nem vandálok, vagy országrész-gyűjtögetők vitték el a gránitdarabokat, hanem az illetékesek szedték le a meglazult további darabokat. Miután az emlékmű az önkormányzat gondozásában áll, a helyhatóság fogja azt szakszerűen rendbe hozatni – tudatta a Eger önkormányzatának médiareferense.

Forrás: heol.hu


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .