Felújítás segítséggel

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

A tajvani képviseleti iroda segítségével újult meg a Berze Nagy János Gimnázium dráma- és táncterme. A több mint egymillió forintos támogatással nem csak a helyiséget újították fel, hanem korszerű technikai eszközöket is beszerzett az intézmény. Az ünnepélyes átadón jelen volt a távol keleti ország képviseletében Nan-Jun Liu első titkár és Fodor Gábor a Magyar Liberális Párt elnöke is.


Kifestett falak, nagy képernyős televízió és projektor is segíti a dráma és táncoktatást ezentúl a gimnáziumban. A tanterem felújításához tajvani képviseleti iroda nyújtott anyagi támogatást.

– Úgy gondoljuk, hogy Tajvan és Magyarország kultúrája messze esik egymástól, ennek számos oka, például nyelvi akadálya van, a művészet viszont olyan univerzális nyelv, ami segíthet közelebb hozni az embereket. Ez volt a fő gondolat, amikor úgy gondoltuk, hogy segítséget nyújtunk a tanterem felújításában – mondta Nan-Jun Liu.

Hirdetés

Karosszéria javítás Hatvan
Karosszéria javítás Hatvan

 

A tajvani kapcsolat létrehozásában szerepet vállalt Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke, aki az egyik alapítója a magyar parlament magyar és tajvani baráti társaságának.

– Felajánlották a tajvaniak nekem, hogy én egy célt kijelölhetek, amelyre ők adnak anyagi támogatást. Mondták, hogy vagy egy egyesület, vagy valami más szervezet támogatására, és arra gondoltam, hogy mindenképpen Gyöngyösnek adnám valahogy ezt a lehetőséget, ha már én dönthetem el, hogy ezt a pénzt a tajvaniak hova irányítsák – sorolta.

Czinder Péter a gimnázium igazgatója azt mondja, nagy jelentősége van annak, hogy sikerült felújítani a tantermet, hiszen szűkösek az anyagi források. Mostantól azonban megfelelő körülmények között folyhat a drámaoktatás.

– Végre saját önálló otthonra lelt a művészeti oktatásunk egy nagyon fontos szegmense, a drámaoktatás. Ezt a termet ráadásul a tajvani nagykövetségnek a segítségével sikerült felújítani, ami annyit jelent, hogy nem csak megteremtették a felújításhoz szükséges anyagi fedezetet és a felszereléshez szükséges anyagi fedezetet, hanem ez egy hosszú barátság kezdő lépése lehet – vélekedett.


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .