Hatvan

Elviselhetetlen, ismeretlen eredetű bűz terjeng Hatvanban

Az index.hu ís megírta, ott találtam rá erre a gyöngyszemre. Olvasójuk  Ildikó szerint hónapok óta elviselhetetlen bűz terjeng Hatvanban.

“Nem lehet megmaradni az utcákon, ha a 30 fokban megpróbálunk szellőztetni, akkor a lakásokban sem. Hiába gyűjtöttünk aláírásokat, senki nem csinál semmit. A hatvani önkormányzat és az egri környezetvédelmi hatóság egymásra mutogat

Az Önkormányzat tud az esetről és a következőket reagálta.

A HatvanOnline április végi cikke szerint a hatvani önkormányzat tudja, hogy mi a szag forrása, csak nem tudja bizonyítani, ezért szagnaplót vezetnek. Vagyis a közterületesek rögzítik a szag felbukkanási pontjait, ellenőrizve az összes szóba jöhető szagforrást.

Ez a felbukkanási pont érdekes lehet. Főleg, hogy a közteresek rögzítik az összes szóba jöhető szagforrást. Bizonyára ez a megfelelő megoldás, csak a kivitelezését nézném meg. Hogyan lehet ellenőrizni az  “összes szóba jöhető szagforrást”.

A tv2 tudósítás szerint egy tóparti hulladéklerakóból érkezhetnek a kellemetlen illatok, volt már aláírásgyűjtés is, szellőztetni nem érdemes, a szagokat pedig a környező településeken is érezni. Horvát Richárd is megszólalt az ügyben.

Polgármesterként kötelességem kiállni a hatvaniakért. Ha a városban problémát okoz a szag, akkor lépéseket kell tenni, hogy ez minél hamarabb megoldódjon – jelentette ki.

Hozzátette: az ügyben az Egri Járási Hivatal az illetékes, ők az eljáró hatóság, nekik kell kideríteni, hogy pontosan honnan érkezik ez a szag, a hatvani önkormányzat nem tud előre menni az ügyben. Ugyanakkor mindent megtesznek azért, hogy a település végre megszabaduljon a bűztől. Ahogy a városvezető mondta: a kormánynak is jelzik a problémát és bíznak benne, hogy miniszteri szinten megértésre és támogatásra találnak majd.

 

 

Júniusban úgynevezett bűzcsapdákat helyeznek ki a város több pontjára. Ezek a mérőeszközök pedig rögzítik a szagokat, amiket a szakértők elemeznek majd és ebből be tudják azonosítani, honnan származnak. – Az a legfontosabb, hogy a bűz minél előbb szűnjön meg – zárta gondolatait Horváth Richárd.

A HatvanOnline és az index.hu nyomán


Hirdetés

Kex autós iskola Hatvan
Kex autós iskola Hatvan

 

Ha tetszett, ossza meg, hagy lássa más is.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Szóljon hozzá!

Comments are closed.