Elviselhetetlen, ismeretlen eredetű bűz terjeng Hatvanban

Az index.hu ís megírta, ott találtam rá erre a gyöngyszemre. Olvasójuk  Ildikó szerint hónapok óta elviselhetetlen bűz terjeng Hatvanban.

„Nem lehet megmaradni az utcákon, ha a 30 fokban megpróbálunk szellőztetni, akkor a lakásokban sem. Hiába gyűjtöttünk aláírásokat, senki nem csinál semmit. A hatvani önkormányzat és az egri környezetvédelmi hatóság egymásra mutogat

Az Önkormányzat tud az esetről és a következőket reagálta.

A HatvanOnline április végi cikke szerint a hatvani önkormányzat tudja, hogy mi a szag forrása, csak nem tudja bizonyítani, ezért szagnaplót vezetnek. Vagyis a közterületesek rögzítik a szag felbukkanási pontjait, ellenőrizve az összes szóba jöhető szagforrást.

Ez a felbukkanási pont érdekes lehet. Főleg, hogy a közteresek rögzítik az összes szóba jöhető szagforrást. Bizonyára ez a megfelelő megoldás, csak a kivitelezését nézném meg. Hogyan lehet ellenőrizni az  „összes szóba jöhető szagforrást”.

A tv2 tudósítás szerint egy tóparti hulladéklerakóból érkezhetnek a kellemetlen illatok, volt már aláírásgyűjtés is, szellőztetni nem érdemes, a szagokat pedig a környező településeken is érezni. Horvát Richárd is megszólalt az ügyben.

Polgármesterként kötelességem kiállni a hatvaniakért. Ha a városban problémát okoz a szag, akkor lépéseket kell tenni, hogy ez minél hamarabb megoldódjon – jelentette ki.

Hozzátette: az ügyben az Egri Járási Hivatal az illetékes, ők az eljáró hatóság, nekik kell kideríteni, hogy pontosan honnan érkezik ez a szag, a hatvani önkormányzat nem tud előre menni az ügyben. Ugyanakkor mindent megtesznek azért, hogy a település végre megszabaduljon a bűztől. Ahogy a városvezető mondta: a kormánynak is jelzik a problémát és bíznak benne, hogy miniszteri szinten megértésre és támogatásra találnak majd.

 

 

Júniusban úgynevezett bűzcsapdákat helyeznek ki a város több pontjára. Ezek a mérőeszközök pedig rögzítik a szagokat, amiket a szakértők elemeznek majd és ebből be tudják azonosítani, honnan származnak. – Az a legfontosabb, hogy a bűz minél előbb szűnjön meg – zárta gondolatait Horváth Richárd.

A HatvanOnline és az index.hu nyomán


Hirdetés

Kex autós iskola Hatvan
Kex autós iskola Hatvan

 

Hát én ehhez hozzászólok!