A bíróság szerint elég a házi őrizet

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

baleset_gyongyos
Fotó: agriatv.hu

Otthon, a hevesi Krakóban nyomkövető karpereccel látták a Gyöngyösön halálos balesetet okozó férfit, akit a legtöbben „Rákosi” gúnynéven ismernek – tudta meg a HatvanOnline egy felháborodott olvasótól.

Információnkat immár a hivatalos hírek is alátámasztják: az Egri Járásbíróság nyomozási bírája 30 napra elrendelte a péntek éjjeli gyöngyösi halálos közúti baleset okozásával gyanúsított hevesi B. J. házi őrizetét, írja a megyei napilap.

Mint ismert, a karambol következtében a vétlen Skoda Favoritban utazó 4 ember közül egy 44 éves férfi a helyszínen életét vesztette, egy 25 éves férfi a kórházban halt bele sérüléseibe, s a másik két utas is súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A gyanúsított által vezetett nagyobb járműben 3 fő utazott, akik könnyebben sérültek.

 

Halálos baleset okozása, kábítószer birtoklása

Ugyancsak megerősítést nyert a HatvanOnline korábbi információja a vétkes sofőr droghasználatáról: az egyenruhások előállították a 40 éves férfit a rendőrkapitányságra, s a  gyorsteszt kábítószer használatára pozitív jelzést mutatott ismerte el a rendőrség. A HatvanOnline tudomása szerint a férfit nem csak fogyasztóként, de kábítószerforgalmazóként is ismerik Hevesen.

A Gyöngyösi Rendőrkapitányság B. J. ellen – őrizetbe vétele mellett – indított eljárást halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Az ügyészség a cselekmény tárgyi súlyára, a büntetési tételre és a büntetés várható mértékére figyelemmel a szökés, elrejtőzés, a tanúk befolyásolása és a bűnismétlés veszélyére tekintettel a gyanúsított előzetes letartóztatását indítványozta – tájékoztatta a heol.hu-t Snellenperger Judit az Egri Törvényszék sajtószóvivője.

 A bíróság szerint elég a házi őrizet

A bíróság viszont a gyanúsított vonatkozásában házi őrizet elrendelését tartotta indokoltnak, elektronikus nyomkövető eszköz alkalmazása mellett. A végzés szerint az előzetes letartóztatás általános feltétele fennáll, míg a különös feltételek közül a szökés, elrejtőzés veszélye állapítható csak meg.

A bíróság értékelte azt is, hogy a gyanúsított beismerő vallomást tett, s azt, hogy a tanúk meghallgatása, a vérvétel, a baleset nyomainak rögzítése megtörtént, így nincs olyan körülmény, személy, amit vagy akit a gyanúsított befolyásolni tudna. Figyelemmel arra, hogy közlekedési balesetről van szó a bűnismétlés veszélye sem áll fenn – vélekedik a bíróság. A határozat nem jogerős, mert az ügyész fellebbezést jelentett be szigorúbb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében. A gyanúsított és védője tudomásul vette a döntést.

Gyöngyösön, a Karácsondi úton, a baleset helyszínén esténként mécsesek égnek az áldozatok emlékére.

Eorrás: hatvannonline.hu


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .