Gurul az ovi

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Gurul az óvoda címmel ismét sportos délutánt szerveztek a Dobó úti Tagóvodában. Idén a közlekedés volt az esemény fő témája, hiszen nemrégiben mobil KRESZ parkot alakíthattak ki Biztonságos Óvoda Pályázat támogatásával. A gyerekek így játékosan tanulhatták meg jelzőlámpák és táblák segítségével a közlekedés legfontosabb szabályait.

Hogyan kell helyesen közlekedni a körforgalomban? Mikre kell ügyelni a vasúti átjáróknál? Többek között erről is tanulhattak a Dobó úti Tagóvoda gyermekei, hiszen a hagyományokhoz hűen ismét megrendezték a Gurul az óvoda című rendezvényüket. Idén a biztonságos közlekedés került a középpontba.

– Idén a Biztonságos Óvoda Pályázaton nyertünk egy mobil KRESZ parkot, ami működő jelzőlámpával, táblákkal különböző játékokkal, óriás társasjátékkal kiegészül és itt az óvoda udvarán elindulunk, és a sportpályán fejeződik be a nem verseny igazából, hanem egy ilyen jó kis játék – mondta el Beszéné Gábor Judit, a Dobó úti Tagóvoda óvónője.

Az óvodapedagógus kiemelte, hogy a gyerekek szeretik ezeket a programokat és igyekeznek mindig úgy összeállítani, hogy kicsi, nagy egyaránt jól érezze magát és végre tudja hajtani a feladatokat. Emellett a szülők is támogatják ezeket a rendezvényeket.

A kicsik pihenésképpen óriás társasjátékkal játszhattak vagy közlekedési eszközöket színezhettek. Kovácsné Laczkó Lívia szerint, már kiskorban meg kell tanítani a gyerekeket a helyes közlekedésre.

– Nem mindegy, hogy később ismerkednek meg vagy még kiskorban, amikor még sokkal fogékonyabbak a szabályok elfogadására és követésére, mint a későbbiekben és szerintem azért fontos, hogy minél hamarabb megismerjék, mert annál természetesebbé válik a használata és annál természetesebb az, hogy jól és helyesen kell közlekedni – vélekedett.

A közlekedési szabályokon kívül az újraélesztés alapjait is megtanulhatták az óvodások.

gyongyostv.hu


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!