Megduplázzák a kapacitásukat

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Az orvosi eszközöket gyártó B. Braun legnagyobb európai beruházása valósul meg Gyöngyösön. A bővítést az itt gyártott termékek iránti jelentős világpiaci kereslet indokolta. A jelenlegi gyáregység egy közel 26 ezer négyzetméteres új épülettel bővül, ahol a gyártói tevékenységen túl kutatás-fejlesztést is megvalósítanak. A termelés a tervek szerint 2020-ban indul, és 400 új dolgozót tudnak foglalkoztatni.

Jó ütemben halad az építkezés, a hatalmas betonoszlopok javarészét már felállították, a 217 méter x 70 méteres főépület tartó oszlopai már jól mutatják, hogy a közel 26 ezer négyzetméter alapterületű építmény a B. Braun legnagyobb európai beruházása lehet.

Az új egységben is a most gyártott termékeket fogják gyártani. A terméknövekedéssel az úgynevezett tisztateret is megduplázzák, 8 ezer négyzetméteresre bővítik. A gyártás mellett a kutatás- fejlesztésre is nagy hangsúlyt fektetnek a gyöngyösi üzemben.

A tervek szerint az épület 2019 októberére elkészül, a tisztatéri követelmények megvalósítását követően a próbagyártások 2020-ban kezdődhetnek majd, a termelés megkezdését is abban az évben tervezik. Az új beruházás megkezdésétől folyamatosan 400 fővel bővítik a foglalkoztatottak létszámát- tudtuk meg a cégcsoport vezérigazgatójától. A 30 milliárd forintot meghaladó beruházást a kormány 6 milliárd forinttal támogatja.


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!