Hatvan

1 milliárdért nem vált be

Arold Péter

Mondhatjuk 1 milliárd forint repült ki az ablakon, amikor megálmodták a hatvani kalandparkot.

Egy látogató nem sok, de még annyi sem volt tavaly Hatvanban az Európai Unió pénzéből épült kerékpáros kalandparknak, sőt 2017-ben is mindössze négyen használták – adta hírül az RTL Klub Híradója.

Az egymilliárd 139 millió forintból épült kalandparknak a nyitása óta összesen 41 látogatója volt. A fenntartó cég vezetője szerint ennek az is az oka, hogy a park túl extrémre sikerült. A helyszín használata egyébként ingyenes, de regisztráció szükséges hozzá.
Hatvan polgármestere elismerte, hogy a koncepció nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de azt is hozzátette, hogy a terv még az előző választási ciklusban született. A város egyébként 2021 nyaráig vállalt fenntartási kötelezettséget, addig komolyabb átalakításokat nem végezhetnek a kalandparkban.

Minden komolyabb beruházás előtt minimum felmérem a terepet és kérdezősködök, hogy ugyan kell e a jó népnek az a fránya kerékpáros izé. Nem ez történt. Valakik döntöttek, az Unió adott rá lét, aztán majd lesz valami.

Még két évig kell a karbantartására pénzt fordítani, ami nem kevés lé. Nincs is miről beszélni. Ez egy elvetélt ötlet volt.

Ha tetszett, ossza meg, hagy lássa más is.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Szóljon hozzá!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..