Lovasi András vezette az egyik autót, amelyik balesetet szenvedett

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Két autó és egy rendőrautó ütközött Erzsébetvárosban szerda délután – közölte a rendőrség honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint 16 óra 10 perckor egy autó és egy rendőr szolgálati gépkocsi ütközött össze Budapest VII. kerületében, a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésében. Az ütközést követően egy harmadik autó nekiütközött a rendőrautónak.
A balesetben az elsődleges információk szerint ketten megsérültek.
A műszaki mentés és a helyszínelés idejére a rendőrök a Dózsa György úton a Hősök tere irányába egy sávot, az Ajtósi Dürer sor irányába két sávot lezártak. A forgalom rendőri irányítás mellett halad – írta a BRFK.

Mint az később kiderült, az autó sofőrje Lovasi András Kossuth Díjas zenész volt. András közleményt adott ki, ahol úriember módján a helyén kezelte az esetet.



„Ez úton szeretnék mindenkit tájékoztatni a szerdai közúti balesetről, amelynek részese voltam.

Szerda délután a tegnapi, Vígszínházbeli dupla lemezbemutató koncertem főpróbájára mentem. A Dózsa György úton a Damjanich utcai kereszteződéséhez értem, amely – mint azóta tudomásomra jutott – közismerten balesetveszélyes helyszín. A kereszteződésben sajnos összeütköztem egy nekem jobb oldalról kihajtó szolgálati autóval, amelyben ketten ültek: a férfi sofőr és hölgy utasa. Az utas szerencsére nem szenvedett súlyosabb sérülést, a sofőrnek viszont sajnos eltörött a kulcscsontja, 3 foga pedig kitört. Itt nem szeretnék kitérni arra, hogy az ütközés kinek a hibájából történt, azt ugyanis a folyamatban lévő hatósági vizsgálat hivatott eldönteni. A vizsgálat eredményét és következményeit természetesen el fogom akkor is fogadni, amennyiben az én vétkességemet állapítja meg.

Amit viszont sokkal fontosabbnak tartok, az az, hogy nyilvánosan is kifejezzem együttérzésemet a sérült családapával szemben, akinek gyógyulása , -mint ma telefonon elmondta nekem,-hónapokat fog igénybe venni, amely idő alatt mind neki, mind családjának egy nehezebb időszak következik. Felajánlottam a segítségemet ezen időszakra, és megbeszéltük , hogy személyesen is találkozunk a közeljövőben. Ezúton is kívánok neki gyors lábadozást(ami jó hír, hogy tegnap kijöhetett a kórházból), és mielőbbi teljes gyógyulást.

A sajnálatos esettel kapcsolatban ennyit szeretnék nyilvánosan közölni. Köszönöm a sajtó korrekt bánásmódját, amely ebben a szituációban nagyon jólesett. A továbbiakban is tartanám magam ahhoz, hogy Facebook közlemények formájában tájékoztassam a nyilvánosságot, mivel majd minden orgánumtól megkerestek interjút kérni, amelynek nem tudok megfelelni, kivételt tenni pedig nem szeretnék.

Köszönöm a figyelmet.”


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .