Nesze baxmeg! Ennyi volt a rezsicsökkentés

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, erre számítsunk mostantól.

A kormány megszabja a családok fogyasztási maximumát. Nekem nagyon kevésnek tűnik. Emberek fognak fagyoskodni a lakásban. Készüljünk fel arra, hogy a betározott gázunkból a szankciókat elfogadó országokba is kell majd küldenünk, mert nekik ugye kevesebb van. Augusztustól, aki az átlag felett használ gázt és áramot, piaci árat kell a pluszért fizetnie. 

  • 1,5 milliárd köbméterről 2 milliárd köbméterre növeli a hazai gázkitermelést. A jelenlegi mezőkön tovább növelhető a kitermelés, még a drágább technológiákkal is, mert megéri ezeken az árakon.
  • Felhatalmazta a kormány Szijjártó Pétert, hogy további gázkészleteket szerezzen be. Jelenleg a tárolóink 44%-áig töltöttek. Ez csupán negyedében lenne képes ez a szint az ország gázellátását biztosítani.
  • Kiviteli tilalmat rendelnek el az energiahordozókra és tűzifára, a bértárolás a kivétel
  • Jelentősen fokozzák a lignit kitermelést és növelik a szénbányászatot.
  • A Mátrai Erőmű blokkjait minél előbb újraindítják.
  • A Paksi Atomerőmű üzemidejének meghosszabbítását is kezdeményezik.

Aki az átlag felett fogyaszt, mérsékelje a fogyasztást, vagy pedig fizesse meg a piaci árat. A csökkentett gáz – és áramár csak az átlag magyar fogyasztás mérték – ismertette ezután a legfontosabb változást miniszter. Ez a pénz a rezsivédelmi alapba megy. A rezsicsökkentett árat a lakossági átlagfogyasztásig biztosítják. A háztartások háromnegyedét ez Gulyás szerint nem érinti. A határok a következők lesznek:

  • 210 kWh per hó, éves szinten 2523 kWh
  • 144 köbméter per hó, 1529 köbméter éves szinten

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .