Egészség

Tégy Te magad is a szúnyog ellen!

Arold Péter

A szúnyog Hatvanban is csíp. Idén nyáron kilenc alkalommal gyérítik a szúnyogokat városunkban  is.  Az esős idő utáni magas páratartalom kedvez a szúnyogok kifejlődéséhez, ezért a mostani néhány nap is kedvező feltételeket nyújtott a lárvák teljes kifejlődéséhez.Hatvanban melegködös gyérítést alkalmaznak amely nem káros sem emberre, sem állatra – a szúnyog kivételével – sem akörnyezetre. A szúnyoglárvák előszeretett forrása és termőhelye a lappangó víz és közvetlen környezete. Hatvan kertes házai között az ember nem is gondolná, hogy mennyi lehetőséget biztosít a lárvák fejlődéséhez. Tudjuk, hogy a szúnyog csípése sokaknál reakciót okozhat, ezért magunk is tehetünk a kifejlődésük ellen.

Néhány jó tanács annak érdekében, hogy mi lakók mit tehetünk azért, hogy kevesebb szúnyoglárva fejlődjön ki környezetünkben. Igaz, már egyszer megmutattuk, de az ismétlés mint tudjuk, a tudás anyja.

Lehetőleg mindig friss vízzel lássuk el háziállatainkat, és kedvenceinket, hogy a felmelegedett, megposhadt víz ne legyen megfelelő hely a lárváknak. Takarjunk le minden olyan víztároló edényt amit a kertben tartunk.

Több szúnyogfaj átvészeli a telet a pincékben, garázsokban a fagy elől meghúzódva, ezért azokat lehetőleg a nyílászárókat hálóval zárjuk.

Takaróponyvát, mezőgazdasági fóliát lehetőleg úgy terítsük le, hogy a víz ne tudjon megállni rajta.

Nagyon fontos az ereszek és a vízelvezető csatornák tisztántartása. Ezekkel az egyszerű módszerekkel sok kellemetlenségtől kíméljük meg magunkat.

Adok egy kis segítséget a további megelőzéshez.

Ha tetszett, ossza meg, hagy lássa más is.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Érdekel minket az ön véleménye is

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..