Szavazólapokat találtak a szeméttelepen

Ha az ellenzékre szavazol Erdély magyar lakta területein, nagy esélyed van arra, hogy a szavazólapod szemétre kerüljön.

Szerdán több szavazólapot találtak eldobva zsákokban Jedd környékén, amelyek a jelenlegi magyarországi választásokról származnak.

Ezeket egy olyan területen dobták el, ahol építkezésből származó hulladékokat tárolnak. A szavazólapok egy része részlegesen megégett – írja a román punctul.ro.

Az egyik szavazólapon kivehető az ellenzéki koalícióra behúzott X, a másikon pedig jól látható, hogy egy választópolgár a Mi Hazánkra adta le voksát.

A szavazólapokat egy helyi lakos vette észre, az illető egy marosvásárhelyi újságíróhoz fordult, aki értesítette a rendőrséget, valamint a sajtó munkatársait.

Választás 2022 A fovarosunk.info melléklete

 • Országos nemzetiségi mandátumokat adott ki az NVB
  by valasztas2022 on 2022.05.11. at 10:15

  Lemondások miatt megüresedett országos nemzetiségi mandátumokat adott ki szerdai ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).     Az Ukrán Országos Önkormányzatban a Magyarországi Ukrán Kulturális Egyesület listájáról 2019-ben mandátumot szerzett Grexa Liliána május 1-jei hatállyal mondott le képviselői mandátumáról. Amennyiben az országos listán mandátumhoz jutott nemzetiségi önkormányzati képviselő megbízatása megszűnik, a mandátumot a listán eredetileg is szereplő A Országos nemzetiségi mandátumokat adott ki az NVB bejegyzés először Választás 2022-én jelent meg.

 • Alakuló ülés – Áder: mondjanak igent a nemzeti érdekek képviseletére!
  by valasztas2022 on 2022.05.02. at 12:21

  Áder János köztársasági elnök arra bíztatta az Országgyűlés hétfői alakuló ülésén a képviselőket, hogy a következő években mondjanak igent a nemzeti érdekek képviseletére, az ország gyarapodására, a magyarok biztonságára, a tényekre építő vitákra és a közös sikerekre, de mondjanak nemet az öncélú, rövidlátó politikára, az idegen érdekek kiszolgálására, a békétlenségre és a hazugságra.     Az államfő A Alakuló ülés – Áder: mondjanak igent a nemzeti érdekek képviseletére! bejegyzés először Választás 2022-én jelent meg.

 • Huszonnégy képviselő vette át megbízólevelét
  by valasztas2022 on 2022.04.25. at 18:53

  Átvették megbízóleveleiket hétfőn azok a képviselők, akik az április 3-ai országgyűlési választáson országos pártlistáról mandátumot szereztek, de a múlt heti ünnepélyes átadáson nem vettek részt.     A Nemzeti Választási Iroda (NVI) és a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) Alkotmány utcai székházában tartott rendezvényen Téglási András, az NVB elnöke kiemelte: április 3-án az újkori magyar demokrácia történetében kilencedik A Huszonnégy képviselő vette át megbízólevelét bejegyzés először Választás 2022-én jelent meg.

 • Jobbikos kapta MZP mandátumát
  by valasztas2022 on 2022.04.23. at 10:01

  A “demokrata ellenzéki pártok” úgy határoztak, hogy a Márki-Zay Péter által fel nem vett listás mandátumot a jobbikos Végh Noémi kapja – tájékoztatta az MSZP szombaton az MTI-t.     A hat ellenzéki párt által aláírt közlemény szerint konszenzusos döntés született: a Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd Magyarországért, a Momentum, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik és az A Jobbikos kapta MZP mandátumát bejegyzés először Választás 2022-én jelent meg.

 • Jogerőre emelkedtek a választási eredmények
  by valasztas2022 on 2022.04.16. at 14:48

  Jogerőssé vált az április 3-ai országgyűlési választás eredménye, miután a Kúria a választás országos listás eredményét megállapító határozat ellen a Mi Hazánk Mozgalom által benyújtott egyetlen jogorvoslati kérelmet is elutasította szombaton.     Az április 3-ai választás egyéni választókerületi eredményei április 12-ére mindenhol jogerőssé váltak, a Nemzeti Választási Bizottság pedig – miután valamennyi jegyzőkönyv a rendelkezésére állt A Jogerőre emelkedtek a választási eredmények bejegyzés először Választás 2022-én jelent meg.

Szóljon hozzá!