Mi befolyásolja a házépítés árakat?

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Szponzorált tartalom következik

A házépítés árak mindig az egyik legfontosabb szempontnak számítanak akkor, amikor valaki házépítésre szánja el magát. Mik befolyásolják a házépítés árak alakulását és milyen előnyei vannak a generálkivitelezés áraknak? Mutatjuk!

Házépítés árak – az általánosabb összetevők

A házépítés árát sok minden befolyásolja, azonban vannak olyan összetevők, amikkel szinte mindig számolhatunk. Mik is ezek?

A telekválasztás például az egyik legfontosabb szempont. Gondoljunk csak bele, egy rosszul megválasztott, drága telek rendkívüli mértékben megnöveli a költségeket, hiszen nem csupán az árral kell ilyenkor számolni, de azzal is, hogy mennyi plusz költséget fog eredményezni a rossz fekvés, az egyenlőtlen, esetleg vizenyős talaj, a rossz tájolás, esetleg a még kiépítetlen infrastruktúra.

Ugyanilyen fontos az a házépítés árak szempontjából, hogy milyen típusú házat szeretnénk építeni. Ekkor ugyanis a szükséges alapanyag mennyisége, minősége és típusa is sokat számít, valamint az, hogy milyen szakembereket kérünk fel a munkálatokra. A megfelelő szakemberek ugyanis épp olyan sokat számítanak ár szempontjából, mint az alapanyagok.

Házépítés árak – a kockázatosabb összetevők

házépítés árak több kockázatos összetevőt is tartalmaznak. Mire is gondolunk ezek alatt?

Házépítéskor sok olyan költség van, ami a jelenlegi építőipari helyzetben rendkívül változékony. Ilyenek például az alapanyagok árai, a szakemberek bére, valamint a tervezés ára is. 

Épp ezért a házépítés árak alakulását nagymértékben befolyásolja, hogy mennyi és milyen alapanyagot kell vennünk, az éppen van e raktáron bárhol az országban, ezen túlmenően pedig az is, hogy mennyi tapasztalattal, milyen hozzáállással és milyen bérigénnyel rendelkező szakembereket szeretnénk felkérni a munkálatokra.

Generálkivitelezés árak – sokszor a legkedvezőbb megoldás

Sokan úgy gondolják, hogy a generálkivitelezés árak rendkívül magasak, hiszen a szakemberek a teljes házépítési folyamatot menedzselik, így egészen biztosan sokba is kerül. Ez azonban nem feltétlenül igaz.

Az olyan generálkivitelező cégek, mint az Europabau ugyanis a piacon talán vezető generálkivitelezés árak mellett dolgoznak, amely a legtöbb esetben jóval kedvezőbb, mintha saját magunk vágnánk bele a házépítésbe. Mindemellett pedig a házépítés árak változásától sem kell tartanunk, hiszen a szerződéskor rögzített, bruttó négyzetméterre számolt ár a kulcsok átadásakor sem változik.

A házépítés árak tehát sok mindentől függnek, azonban a legnagyobb mértékben a megfelelő tájékozottságon és a személyes igényeinken múlnak. Érdemes először is megvizsgálni a generálkivitelezés árak alakulását is, hiszen sok pénzt és energiát spórolhatunk a megfelelő generálkivitelezés csapat választásával.


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .