Aki túlélte a zuhanás

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Juliane Koepcke Limában született 1954-ben Maria és Hans-Wilhelm Koepcke gyermekeként. Nagyon szerette az állatokat.

Első kedvence egy Tóbiás nevű papagáj volt, aki már születésekor ott volt. A természettel is nagyon korán megismerkedett. Közelebb állt édesanyjához, de a három Koepcke, apa, anya és lánya zárt köteléket alakított ki a közös természetszeretet miatt. Ennek ellenére Juliane időnként magányosnak érezte magát, amikor tudós szülei számtalan órát és késő éjszakát töltöttek kutatásban, közös munkában vagy más elismert tudósokkal.

Juliane Koepcke 1971. december 24-én, 17 évesen, Koepcke túlélte egy repülőgép-szerencsétlenséget az Amazonas esőerdő fölött, a LANSA Flight 508 utasszállító gépének lezuhanását. A gép a katasztrofális időjárási körülmények miatt zuhant le, és Koepcke volt az egyetlen túlélő a fedélzeten tartózkodó 92 ember közül.

Miután a repülőgép darabokra szakadt a levegőben, Koepcke egy üléscsoportba csatolva zuhant le az esőerdőbe, ami valószínűleg segített enyhíteni az ütközés erejét. Hihetetlen módon túlélte ezt a zuhanást, majd 11 napig magányosan vándorolt az Amazonas sűrű dzsungelében, alig találva élelmet és vizet, mire rátaláltak és megmentették.

A baleset után Koepcke biológiával és a trópusi ökológiával foglalkozott, hozzájárulva a tudományos közösséghez és az esőerdők megértéséhez. Az élményeit és túlélési történetét számos könyvben és dokumentumfilmben is feldolgozták.



Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .