Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj Hatvan

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

2017-ben volt 80 éve, hogy Szent-Györgyi Albert kutatásainak elismeréseképp átvehette az orvosi és fiziológiai Nobel-díjat.

Az évforduló alkalmából a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány hagyományteremtő szándékkal létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, amelyet minden évben munkájuk elismeréseként olyan orvosoknak szeretne adományozni, akiket a szakmai zsűri és a páciensek is érdemesnek tartanak arra.

A díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon.

Dr. Zacher Gábor – sebész, oxyológus, honvéd- és katasztrófa-orvostan szakorvos (Hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet)

Dr. Szőgyör Zita – gyermekorvos (Horváth Mihály úti gyermekorvosi rendelő)

Dr. Farkas Györgyi – aneszteziológiai és intenzív terápiás szakorvos, osztályvezető főorvos-helyettes (Hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet)

Dr. Fodor Andrea Ágnes – háziorvos, aneszteziológus (Balassi Bálint utcai háziorvosi rendelő)

Dr. Kálmán Krisztina – kardiológus, belgyógyász (Hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet)

Dr. Pesti Anna – pulmonológus (Hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet)

Dr. Rosta Ildikó – gasztroenterológus, egységvezető főorvos (Hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet)

2024. február 19. – 2024. március 19.

A szavazási időszak alatt már csak a jelölt orvosokra lehet leadni a voksokat. A szavazási időszak alatt a szentgyorgyialbertorvosidij.hu oldalon naprakészen nyomon követhető a szavazás legfrissebb eredménye.

A szavazás során az alábbi adatokat kell a szavazónak megadnia:

  • szavazó neve, e-mail címe
  • a jelölt orvos nevét kiválaszthatja a legördülő listából

A szavazási időszak alatt egy e-mail címről egy szavazat érkezhet. A Díjátadó Gála 2024. április 18-án Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián kerül megrendezésre.

Szavazni ide kattintva lehet.



Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .