Női vízilabda ob I: már biztosan első az UVSE

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Áts Bertalan csapata két fordulóval a középszakasz zárása előtt szegedi győzelmével hatpontos előnyre tett szert, így már biztos, hogy első helyen jut be az elődöntőbe. A 14–14-re végződő Eger-Dunaújváros mérkőzést a vendégek megóvják.

Az UVSE-Centrál 7–3-as negyeddel nyitott Szegeden, egyetlen percig sem lehetett kérdéses, melyik csapat nyeri meg a találkozót. Mindez azt jelenti, hogy Áts Bertalan csapata már biztosan az élen zárja a középszakaszt, és első helyen jut be az elődöntőbe.

„Biztató a jövőt illetően, hogy végig harcosan játszottunk. Sok sikert kívánok az UVSE-nek az Euroligában!” – fogalmazott a mérkőzés után a megbízott edző, Varga Árpád.

Áts Bertalan így nyilatkozott: „Hangulatos mérkőzésen, fiataljainkat is bevetve, magabiztos győzelmet arattunk.”

Sokkal nagyobb volt a csata Egerben.

Ahol megállapíthattuk, hogy tényleg fejlődik a házigazda.

A Kelemen Attila vezette társaság fordulóról fordulóra mutatja, több van benne, mint amit a pillanatnyi tabella mutat, a súlyos vereségek után már a nagyok ellen is képes szoros partikra. Ezúttal a Dunaújvárosi Főiskola tapasztalhatta meg, nem szabad leírni a hevesieket!

Nézzük a találkozó alakulását: 1–0, 1–2, 2–4, 3–5, 6–5, 7–6, 9–7, 10–8, 10–10, 12–10, 13–11, 13–14.

És nézzük a végét: három másodperccel a végső dudaszó előtt a remeklő, ötöt vágó Miklós Réka emberelőnyből egyenlített.

A felsorolt részeredményekből kitűnik, fordulópontokban nem volt hiány. Az Eger a második negyedben Rebeca Parkes, Czigány Dóra és Takács Vivien révén lőtt egymás után három gólt, míg a Dunaújváros a negyedik felvonásban, az utolsó két percben (!) 13–11-es hátrány után Szilágyi Dorottya, Menczinger Kata és Vályi Vanda találatival produkált 3–0-s szériát.

Nos, így lett végül döntetlen, amely azt jelenti, hogy a biztos elődöntőt jelentő második helyért folyó versenyben Mihók Attila csapata lépéshátrányba került a Szentessel szemben.

A feszültség az edzői nyilatkozatokból is lemérhető.

NŐI VÍZILABDA OB I
KÖZÉPSZAKASZ, 8. FORDULÓ

ZF-Eger-EKF–Dunaújvárosi Főiskola 14–14 (2–4, 5–2, 4–4, 3–4)
Eger, 50 néző. Vezette: Birri, Csizmadia
EGER: Murphy – Szeredi, Czigány 3, Takács V. 1, Parkes 2, Miklós R. 5, Ráski 3. Csere: Zajácz, Jenes, Szívós P. Vezetőedző: Kelemen Attila
DUNAÚJVÁROS: Barna – Vályi V. 2, Szilágyi 1, Vályi F., Gurisatti 5, Menczinger 3, Horváth B. 2. Csere: Garda 1, Brávik F., Brezovszki, Ziegler. Vezetőedző: Mihók Attila
Gól – emberelőnyből: 5/10, ill. 4/8
Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. –
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 3/3
Kipontozódott: Garda (11. p.), Ziegler (28. p.)
MESTERMÉRLEG
Kelemen Attila:
– Gratulálok a csapatomnak, fegyelmezetten, jól játszott. A medencében jobbak voltuk, úgy érzem, meg is nyertük a meccset. Minden a helyén volt, de külső okok miatt ez is kevés volt a győzelemhez. Némi gyógyír, hogy Miklós Réka három másodperccel a vége előtt egyenlíteni tudott.
Mihók Attila: – Kaotikus mérkőzés volt, amelyen nem játszottunk jól, az első félidőben fegyelmezetlenek és lassúak voltunk, hátrányunkat csak a találkozó végére tudtuk ledolgozni. A mérkőzést megóvtuk, mivel Garda Krisztinának tévesen írtak be egy személyi hibát, emiatt már a 11. percben kipontozódott.

Szegedi Vizmű-Taylor&Nash Szegedi Egyetem–UVSE-Centrál 8–19 (3–7, 3–4, 0–5, 2–3)
Szeged, 50 néző. Vezette: Bereczki, László G.
SZEGED: Szikora – Árkossy 1, Lengyel Dominika 2, Lengyel Dorottya, Somhegyi 1, Dalmády P., Dalmády Sz. 3. Csere: Miklós D., Veréb, O-Nagy, Lengyel A. 1. Megbízott edző: Varga Árpád
UVSE: Kiss A. – Sikter 1, Hertzka, Csabai 1, Tóth I. 6., Kisteleki H. 4, Szücs G. 1. Csere: Kiss A. E., Kövesdi 1, Keszthelyi 3, Bicskei, Korényi 2, Azumah. Vezetőedző: Áts Bertalan
Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 7/4
Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. –
Gól – ötméteresből: 4/3, ill. 2/2
Kipontozódott: Kiss A. E. (27. p.)


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .