Elektromos kerékpárok Hatvan, Gyöngyös

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Napjainkban a növekvő benzin árak miatt hazánkban is egyre népszerűebbek az elektromos kerékpárok.

Két kategóriát különböztetünk meg:

  • teljesen elektromos
  • pedelec azaz elektromos hajtás rásegítéses

A teljesen elektromos kerékpárok esetén a vásárló eldöntheti, hogy kerékpár, vagy robogó formájú járművet szeretne.A KRESZ szerint az elektromos kerékpár is biciklinek minősül, így nem kell hozzá jogosítvány és a bukósisak sem kötelező. (ez utóbbi inkább erősen ajánlott)

Manapság a közelekedésre szánt kerékpárok új funkcióval bővültek.

A nyugati országokban hatalmas népszerűsége van az elekromos hajtásrásegítésű kerékpároknak. Itthon a Schwinn-Csepel, a Gepida és Velox cégek jóvoltából megfizethető árú, jó minőségű kerékpárokból választhatnak az érdeklődők.

Ezek a kerékpárok egy elektromotort, akkumulátort és egy kapcsolót tartalmaznak a széria alkatrészeken kívül. A motor az első, vagy a hátsó kerékagyban kapott helyet, az akkumulátort általában a hátsó csomagtartóra, vagy a nyereg mögé helyezik. A kormányon egy kapcsolóval lehet szabályozni a rásegítés mértékét. Tehát ezeket bringákat is kell hajtani, de választhat a felhasználó, hogy milyen erővel segítsen a hajtásban a motor. Amint rálépünk a pedálra és hajtani kezdünk, a motor ezt érzékeli és rásegít. Ha abbahagyjuk a pedálozást, a motor is leáll, így biztonságos bárki számára. Összességében sokkal kevesebb erő befektetésével érhetjük el az úticélunkat.

Természetesen a rendszer teljesen vízálló és otthon konnektorból tölthető az akkumlátor.

Életkortól függetlenül érdemes megnézni és kipróbálni az ilyen jellegű kerékpárokat.

Pedelec

Gepida Pedelec

Schwinn Csepel

Velox

Szalay István 06 20/944-0833

szalay83@t-online.hu

http://pedalkerekpar.hu/


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .