Elhunyt Szekeres Mihály atya

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Új-Hatvan előző plébánosa hétfőre virradóan visszaadta lelkét Teremtőjének.

Szekeres Mihály 2010 októberében érkezett Hatvanba, és négy évig vezette az egyházközösséget.  A városban nagy népszerűség övezte, munkájával mindenki tisztelte. Szekeres Mihály fiatalon nem vallási pályára készült, vadászpilóta szeretett volna lenni. Huszonévesen ismerkedett meg a Bibliával, mikor sofőrként dolgozott.  – Ez egy meghatározó mérföldkő volt az életemben és ettől boldogabb lettem. Megfogalmazódott bennem, hogy mindig is ezt kerestem – fejtette ki Szekeres Mihály atya, aki hozzátette Istennek minden emberről van egy szép elgondolása és az embernek az a célja, hogy keresse azt – idézte fel nekünk még 2011-ben.

Papként bejárta Közép-Magyarországot, Vácon kezdett, majd Kiskunhalason volt káplán, de Nógrád megyében is volt plébános. Katona-papként is tevékenykedett hat évig, majd ezután tíz évig három települést látott el, így Mendét, Gyömrőt és Péterit. Ezt követően jött Hatvanba.

Búcsúmiséjét 2014. nyarán tartotta meg Újhatvaban. Betegségét mindvégig türelemmel viselte.

Megfáradt testét szülőfalujában, Dányban, a katolikus templomban ravatalozzák fel, temetési szertartása  augusztus 31-én, hétfőn 10 órakor kezdődik. Újhatvanban, a Szent István király plébániatemplomban  augusztus 29-én, szombaton 18 órakor szentmisét mutatnak be lelke üdvéért.

 

Hivatalos gyászjelentés:

 

„ Aki szeretetben él, Istenben él és Isten őbenne!” /1Jn 4,16/

A Váci Egyházmegye püspöke, a gyászoló rokonság és a Mária Művének nagy családja Urunk akaratában megnyugodva tudatja, hogy

Szekeres Mihály

plébános

2015. augusztus 24-én életének 56., papságának 27. évében megérkezett Teremtőjéhez.

 Elhunyt paptestvérünkért az engesztelő szentmiseáldozatot 2015. augusztus 31-én 10 órai kezdettel a dányi templomban mutatjuk be, majd ezt követően a helyi temetőben helyezzük örök nyugalomra.

Paptestvérünk 1959. november 19-én született Gödöllőn. Pappá szentelték Vácott, 1988. június 11-én. Káplán Vác-Felsővárosban 1988-1989, Kiskunhalas-Alsóvárosban 1989-1993. Plébános Borsosberényben 1993-1994. Katonai Ordinariátusnál szolgál 1994-től, Kecskeméten 1994-1996, Budapesten 1996-tól. Tábori püspöki helynök 1996-2000. Plébános Gyömrőn és Mendén 2000-2010, Hatvan-Újvárosban 2010-2014. Betegszabadságon 2014-től.

Különös figyelmességgel ápolta a paptestvéri közösséget. Plébániáin a hívek körében is mindenütt közösségek születtek. Az evangéliumi erények gyakorlásával az életszentség útját járta. Szelídségével, mosolyával, kedvességével radikális döntésre tudta meghívni a rábízottakat.

Betegségét a szenvedő Jézussal egyesítve pillanatról pillanatra felajánlotta az Egyházért, és mindenkinek tudott egy kis biztatást és mosolyt adni.

 A fény, amelyet maga után hagyott, mindnyájunk tekintetét a mennyország felé irányítja!


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .