Szijjártó Péter külügyminiszter és Dr. Heinrich Hiesinger, a thyssenkrupp vezérigazgatója megadták a startjelet az új autóalkatrész üzem építéséhez Jászfényszarun

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

IMG_0322-2Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter valamint Dr. Heinrich Hiesinger, a thyssenkrupp vezérigazgatója ma hivatalosan is elindították a thyssenkrupp új autóipari gyárának építését Jászfényszarun. A jelképes első kapavágással ünnepélyes keretek között adtak startjelet az új beruházás számára. A thyssenkrupp több mint 30 milliárd forint beruházással hoz létre motoralkatrészeket és kormányrendszereket gyártó üzemcsarnokot a helyszínen. Az üzemben 2018-tól készülnek elektromechanikus rásegítésű kormányrendszerek valamint hengerfejbe integrált vezérműtengelyek a nemzetközi autóipar számára. A thyssenkrupp a következő években mintegy 500 munkahelyet teremt ezzel beruházással.

„Magyarország számára elismerés és megtiszteltetés, hogy a thyssenkrupp hazánkat választotta a befektetésre. Magyarország a régió járműipari fellegvára, amely csak a tavalyi évben 17%-ot növekedett. A thyssenkrupp magyarországi tevékenysége jelentős az ország versenyképessége szempontjából. ” – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter.

„Magyarország a thyssenkrupp számára az elmúlt években fontos üzleti partnerré és a közép-európai régió jelentős fejlődést mutató országává vált. Különösképpen igaz ez a mi autóipari beszállítói üzletágunkra. Magyarország emellett nemcsak a magas technikai színvonalú alkatrészeink termelése szempontjából fontos, hanem kutatás-fejlesztési pontként is egyre nagyobb jelentőségre tesz szert.” – fogalmazott Dr. Heinrich Hiesinger thyssenkrupp vezérigazgatója az építési munkák ünnepélyes megnyitásakor.

 

A thyssenkrupp autóipari beszállítói szegmense a jászfényszarui új üzemegységén kívül már másik két telephelyen is képviselteti magát Magyarországon. Budapesten működteti kormányzástechnológiai szoftver- és fejlesztő központját, ahol közel 430 szoftverfejlesztő fejleszt a nemzetközi autóipar számára szoftver- és hardver-megoldásokat elektromechanikus kormányrendszerekhez. A thyssenkrupp 2013-ban nyitotta meg győri gyáregységét, ahol az Audi számára gyártanak első és hátsó futóműveket.
Ezenkívül a thyssenkrupp hat, elsősorban nyersanyagokkal foglalkozó kereskedelmi kirendeltséget tart fenn az országban. Legutóbb ez év februárjában vásárolt fel a konszern Győrben egy további acél- és nemesacél termékeket megmunkáló acélipari szolgáltató központot autóipari ügyfelei igényeinek kielégítése érdekében. A vállalat ezenfelül felvonókat és mozgólépcsőket is értékesít és szerel össze Magyarországon. A technológia konszern jelenleg körülbelül 900 dolgozót foglalkoztat hazánkban. A tavalyi üzleti évben a thyssenkrupp magyarországi ügyfeleivel mintegy 525 millió eurós árbevételt ért el.

A thyssenkrupp az autóiparban

A thyssenkrupp világszerte egyike az autóipar vezető anyag- és alkatrészszállítóinak. Tízből kilenc prémium osztályú autó a vállalat termékeivel készül, és minden harmadik teherautóban megtalálhatók a thyssenkrupp hajtómű alkatrészei. A thyssenkrupp személygépjármű szektorban elért árbevétele a 2014/2015 üzleti évben több mint 3000 milliárd forintra rúgott. A megrendelők körében szinte valamennyi nagy autógyártó megtalálható.

A thyssenkrupp Components Technology üzleti területe

A thyssenkrupp világszerte 29 000 munkatársa segítségével fejleszt hightech alkatrészeket az autóipar és a gépgyártás számára. Az autóiparban a termékpaletta az épített vezérműtengelyektől és integrált vezérműtengelyes hengerfejmoduloktól a kormány- és lengéscsillapítókon át a különböző rugókig és stabilizátorokig, valamint tengelymodulok összeszereléséig terjed. Ipari területen a thyssenkrupp építőgépek, szélerőművek és az általános gépipar részére szállít számos alkalmazást. A Components Technology üzleti terület a 2014/2015 üzleti évben több mint 2000 milliárd forint árbevételt ért el.


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .