Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Akár órákon át szenvedhetett az a kisfiú, akit szülei végül élettelenül vittek be az ügyeletre. Péntekre a Heves megyei település minden lakója hallott a tragédiáról, ami a fiatal párral és gyermekükkel történt – és arról is, hogy ők először hogyan magyarázták a kisgyerek halálát.

A szülők csütörtökön érkeztek az orvoshoz halott kisbabájukkal, a két hónapos Sebastiánnal. Az édesapa (képünkön) azt mesélte, hogy előző nap az udvaron hagyták a babakocsit, amikor visszamentek érte, a kisgyerek már a földön hevert. Szerintük a szertelen kutya lökhette ki a kisbabát, aki a földre esett, de nem látták rajta, hogy megsérült volna. Ezért éjszaka nyugovóra tértek, ám valamikor hajnalban arra riadtak, hogy a kisfiú különös, hörgő hangokat ad. Felöltöztek és a kórházba indultak vele, ám mire odaértek, a baba meghalt.

A történet azonban nem biztos, hogy pontosan megállja a helyét, hiszen informá­cióink szerint a rendőrök – miután őrizetbe vették az apát és az anyát is – halált okozó testi sértés miatt indítottak eljárást. Úgy tudjuk, a nyomozók egy téglát kerestek a házban, a környéken azt beszélik, az apa ezzel verte agyon Sebastiánt.

– Zárkózottan éltek, alig voltak otthon, és csendes, nyugodt emberekként ismerték őket – így mutatták be a recski lakók – köztük szomszédjuk, Zán Mihály – a házaspárt, G. Mátét és feleségét. Az azonban senki előtt nem volt titok, hogy nem mindig viselkedtek rendes szülőkhöz méltó módon.

– Idősebb gyereküket már kiemelték a családból, ő az anyai nagymamájához került – mondta feldúltan a recski polgármester, Nagy Sándor.

– Korábban eljárás is indult a szülők ellen gyermekbántalmazás miatt, ami azonban nem zárult le.

Hozzátette: a csütörtöki tragédia után egyszer még találkozott a szülőkkel, borzasztó zaklatottak voltak.

– Idegenkezűség gyanúja vetődött fel, amit az orvos szakértő véleménye is megerősített. Ennek alapján a gyermek 19 éves anyját és 21 éves apját gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök – közölte a rendőrség.

Az ifjú apa, G. Máté közmunkásként dolgozott az önkormányzatnál, soha nem volt rá panasz. Felesége igyekezett törődni nagyobbik gyermekükkel is, akit ugyan elvettek a családtól, a nő mégis rendszeresen látogatta. A heol.hu információi szerint a családhoz rendszeresen járt a védőnő.

Forrás: fuggetlennemzet.hu


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .