Szolgáltató központot nyitott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Gyöngyösön

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) gyöngyösi szolgáltató központja az avatás napján 2018. március 26-án.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Gyöngyösön nyitotta meg az országban hetedik NAK Szolgáltató Központját, 2018. március 26-án. Itt – a falugazdászi körzetközponttal egy fedél alatt – többek közt tájékoztatási, tanácsadási szolgáltatásokat is biztosítanak a gazdálkodóknak, vállalkozásoknak, külső szakmai partnerek bevonásával.
A megnyitóünnepség keretében a Kamara együttműködési megállapodást kötött az Eszterházy Károly Egyetemmel.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elkötelezett abban, hogy a vidék gazdálkodói, élelmiszeripari vállalkozásai versenyképességét gyakorlatorientált szolgáltatásokkal segítse, amelyeket folyamatosan fejleszt, bővít. A mintegy 400 ezer agrárgazdasági kamarai tag érdekeit képviselő és számukra szolgáltatásokat nyújtó köztestület a partnernyilvántartás fejlesztése nyomán naprakész, közhiteles adatokra épülő, széles körű adatbázissal rendelkezik a tagságáról, ami lehetővé teszi, hogy hatékonyabban, személyre szabottan szolgálja ki őket.

A hagyományos falugazdászi irodák, fogadóhelyiségek mellett újszerű, komplex szolgáltatásként indította el a Kamara a NAK Szolgáltató Központok kialakítását. 2016 decemberében Hajdúböszörményben nyílt meg az első ilyen létesítmény, majd Sárváron, Gödöllőn, Sárbogárdon, Kalocsán, Karcagon és most Gyöngyösön a következő. Az új, ma megnyílt gyöngyösi NAK Szolgáltató Központban a Kamara a falugazdász körzetközponttal egy fedél alatt biztosítja a tájékoztatást, tanácsadást tagjainknak – és nem mellékesen modern környezetben egyfajta centrumot a környék gazdálkodóinak.

A megnyitóünnepségen a NAK és az Eszterházy Károly Egyetem együttműködési megállapodást kötött, amit Győrffy Balázs elnök és Dr. Liptai Kálmán rektor írt alá. A Kamara és az egyetem jó kapcsolatot ápol, a gyöngyösi NAK Szolgáltató Központ nem véletlenül az intézmény Gyöngyösi Károly Róbert Campusán kapott helyet. Ezáltal az elméleti képzés és a mindennapi gyakorlat fizikailag is közelebb kerül egymáshoz. A kamara tudásbázisként is a gazdálkodók, az ágazat érdekeit kívánja szolgálni, miként az egyetem kiváltképp a jövőbe mutató tudás záloga. A gyöngyösi kampuszon különösen előremutató például a precíziós mezőgazdasági szakmérnök illetve szaktanácsadó képzés. De jelentősek a térséghez kapcsolódó borászati, szőlészeti, illetve a vadgazdálkodási, élelmiszer-ellenőrzési, vidékfejlesztési szakmai irányok is. A Kamara és az egyetem az agrár, élelmiszeripari, vidékfejlesztési szakágak leendő hallgatók közötti népszerűsítésében, valamint az oktatás és a gyakorlati igények, ismeretek közelítésében is lépéseket tesz a jövőben.

MTI Fotó: Komka Péter

 


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .