Honlap, nem honlap

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Az alábbi cikk a hatvanonline.hu oldalon jelent meg. Tartalma kesernyés hangulatban számol be arról, hogy Hatvan város információs oldalának „felújítását” nem hatvani cég kapta meg. Budapest lett a befutó, drága pénzért, ráadásul a havi fenntartási díj is jóval több lett az eddiginél. A fenti média szomorú, hiszen szoros kapcsolat fűzi az Önkormányzathoz és most lemaradtak. Bár lehet nem is akartak indulni? Egy önkormányzati oldal kezelése komoly felelőséggel jár, sokszor rengeteg béka lenyelésével együtt. De hogy a hatvanonline.hu-nak igazat adjak, valóban: miért egy fővárosi cégnek kell pályázatot nyernie? A cég internetes elérhetősége itt, és ne csodálkozzon, hogy csak egy Facebook oldalt talál, ugyanis a honlap készítését vállaló cégnek e Facebook oldal hivatkozása szerint NINCS saját oldala, legalábbis e hivatkozás alatt.

A. Péter

Ime a cikk:

„Augusztus elsejétől ismét önkormányzati forrásra pályázhatnak a hatvani civil szervezetek a városi Civil Alap Önszerveződő, öntevékeny közösségeket támogató-, az Ifjúsági-, a Sportfeladatokat, célokat támogató-, az Egyházi-, Szociális és egészségügyi-, valamint a Nemzetiségi keretére. A pályázható maximális összeg 200 ezer forint,” írja a város honlapja.

„2015. augusztus 31-ig nyújthatják be pályázataikat, a hatvani bejegyzésű civil szervezetek, nem hatvani székhelyű civil szervezetek helyi csoportjai, valamint a 2011. évi CCVI. törvényben meghatározott bevett egyházak Hatvanban tevékenykedő szervezeti egységei”, szerepel valószínűleg

egy csúnya elírással

az oldalon: a helyes dátum értelemszerűen 2016. augusztus 31. lehet.

Az adatlapok és pályázati kiírások letölthetőek a város honlapjáról, amelyet a tervek szerint megújíttat egyébként az önkormányzat egy friss képviselő-testületi döntése alapján.

Az oldal nem található

„Mint a legtöbb honlap életében, elérkezett az idő, hogy a honlap megújításra és fejlesztésre kerüljön, és ezáltal

jobban szolgálhassa

az önkormányzatnak a lakosság felé történő tájékoztatási feladatainak ellátását.”, magyarázzák a testület elé került anyagban.

Teszteltük: a ráncfelvarrás rá is fér a városi ottlapra, hiszen csaknem egy éve folyamatosan nem aktuális tartalmak láthatók az oldalsávokon, több külső hivatkozás pedig ugyancsak legalább egy esztendeje nem működik, mert

egyszerűen nem létezik az adott oldal,

így az olvasó hiába kattint, sorra adatbázishibára utaló üzenetekbe fut bele. Ilyen – a teljesség igénye nélkül – a Szeretlek Hatvan aloldal, a Hatvani Nyár oldala, a programok.hatvan.hu, az adventi programok oldala vagy például a Tavaszi Fesztivál oldala is. Így futott a hatvan.hu végig a rendezvényév azóta eltelt időszakában.

Megállt az idő

Az idő is megállt a város weboldalán, amely dátumokban nem túl erős: a működtetők cikkünk születésekor 2015. július 31-ei dátummal fogadják az érdeklődőt.

Nem volt mindig így: a város honlapja széleskörű merítéssel, pontos és friss tartalmakkal várta olvasóit

a 2015-ös városházi menesztések előtt.

A hatvan.hu aloldalai lényegében azóta nem működnek, a városvezetés tehát több, mint egy évet várt arra, hogy végre rendbetetesse online tájékoztató felületeit a lakosság irányába. A döntés szerint még további hónapokat, szeptember 30-ig kell várni a megújulásra, az a határidő a munkára, amelyet információink szerint nem hatvani, hanem fővárosi cég nyert el. A feladatot most több, mint havi 200 ezer forintért árazta be a győztes – pólónyomtatásról ismert – vállalkozás, a weboldal elkészítése egy további 600 ezres tétel.

A Hatvanonline úgy tudja, a mostani havi 200 ezres „rendszerfenntartás” korábban alig pár ezer forintos havi költséget jelentett a hatvani adófizetőknek.

Nem kellett a helyi érték

A döntéshozók

eleve nem is kértek be hatvani ajánlatot,

inkább Ócsáról és Siófokról szereztek be árajánlatokat a testületi dokumentumban szereplő információk szerint, így ebben az esetben valószínűleg szó sincs a hatvani vállalkozások Horváth Richárd polgármester által lépten-nyomon hangsúlyozott megbecsüléséről. „


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .