Bővülő fejlesztési források Heves megyében

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Bővülő európai uniós fejlesztési forrásokról számolt be Heves megyében az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben Juhász Attila Simon (Fidesz-KDNP) közgyűlési elnök.

    „Heves megyét érintően az utóbbi héten megszülettek az első”, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz felhívásra benyújtott projekteket érintő támogató döntések – írta a politikus.
    Kiemelte: a Paktum a Gazdaság- és Foglalkoztatásfejlesztésért Heves megyében című, 2,335 milliárd forint támogatásból megvalósuló program segítségével több mint 1400-an juthatnak munkához; a projekt elsődleges célja, hogy a munkaadók igényeit kielégítendő bér- és járulék-, valamint képzési támogatással növelje a foglalkoztatottságot.
    A TOP Plusz négy- és ötszámjegyű utak fejlesztését támogató konstrukciójának köszönhetően több mint 6,3 milliárd forintból a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közreműködésével megyeszerte 38,8 kilométernyi utat korszerűsítenek.
    Az elmúlt fejlesztési ciklusban Heves megye települései – Egerrel együtt – 52,8 milliárdos keretből kiindulva, 71,4 milliárd forintból valósíthattak meg fejlesztéseket. „A mostani kormányzati döntéseknek köszönhetően ez az összeg már indulásnál is lényegesen magasabb, hiszen a többletforrásokkal bővített Heves megyei keretösszeg így 73,5 milliárd forintra emelkedett” – közölte a közgyűlési elnök.
    Kitért arra is, hogy gyógyfürdők energetikai fejlesztésére 1,8 milliárd forint többlettámogatás várható, és új felhívásként tervezhetnek az aktív turizmus fejlesztése támogatási címhez rendelt 2,3 milliárd forinttal.


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .