Hatvan, Hírek

Árva állatok etetése miatt büntet a hatvani önkormányzat

Ajánljad Te is olvasásra!

cicaA Kápolnán működő, árva macskák megmentésével, gyógyításával foglalkozó Macskaárvaház Alapítvány tudomására jutott, hogy az elmúlt hetekben Hatvanban megtiltották a lakótelepeken és a város egyéb pontjain élő gazdátlan állatok etetését a súlyos fagyok közepette. A Macskaárvaház Alapítvány tiltakozik az ellen, hogy amikor egy egész társadalom összefogott, hogy embereket, állatokat mentsenek meg a fagytól, megtiltotta a hatvani embereknek az árva állatok etetését, ami ebben a helyzetben a túlélésüket jelentené.

A Macskaárvaház Alapítvány az eljárás miatt Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízotthoz fordul, segítségét kérve, hogy elejét lehessen venni a hasonló megdöbbentő intézkedéseknek. A kápolnai civil szervezet ingyenes jogi segítséget nyújt mindazoknak, akiket a hatvani önkormányzat ezen intézkedése nyomán jogsérelem, büntetés ért. A hatvani önkormányzat utasítást adott a helyi Rendészeti-Osztály közterület-felügyeletének jelzései alapján az érintett társasház közös képviselője részére, hogy nevezze meg azokat a lakókat, akik etették a kóbor állatokat.

A Macskaárvaház Alapítvány felszólítja a hatvani önkormányzatot, hogy Rendészeti-Osztálya inkább az emberek és az állatok ellen elkövetett nagy társadalmi felháborodást kiváltó bűncselekmények megelőzésében jeleskedjen. Egyúttal kérik a besúgásra felszólított közös képviselőket, hogy semmilyen körülmények között ne tegyenek eleget ennek a szégyenteljes intézkedésnek, hanem maradva az emberek és az emberiesség pártján, továbbra is segítsék elő, hogy ennek a gyilkos hidegnek ne legyen több áldozata. A Macskaárvaház Alapítvány egyúttal felkéri a hatvani térség országgyűlési képviselőjét dr. Szabó Zsoltot, hogy minden rendelkezésére álló törvényes eszközzel fékezze meg a minden jel szerint fékevesztetté vált hatvani városvezetést.

Írta: Magyar Gina

Forrás: radioeger.hu

Érdekel minket az ön véleménye is

One Comment

  1. Csak kérdem. Ha portámra bejön egy macsek, akiről nem tudom kié és megetetem nekem lőttek?

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..