Hatvan, Hírek

Árva állatok etetése miatt büntet a hatvani önkormányzat

cicaA Kápolnán működő, árva macskák megmentésével, gyógyításával foglalkozó Macskaárvaház Alapítvány tudomására jutott, hogy az elmúlt hetekben Hatvanban megtiltották a lakótelepeken és a város egyéb pontjain élő gazdátlan állatok etetését a súlyos fagyok közepette. A Macskaárvaház Alapítvány tiltakozik az ellen, hogy amikor egy egész társadalom összefogott, hogy embereket, állatokat mentsenek meg a fagytól, megtiltotta a hatvani embereknek az árva állatok etetését, ami ebben a helyzetben a túlélésüket jelentené.

A Macskaárvaház Alapítvány az eljárás miatt Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízotthoz fordul, segítségét kérve, hogy elejét lehessen venni a hasonló megdöbbentő intézkedéseknek. A kápolnai civil szervezet ingyenes jogi segítséget nyújt mindazoknak, akiket a hatvani önkormányzat ezen intézkedése nyomán jogsérelem, büntetés ért. A hatvani önkormányzat utasítást adott a helyi Rendészeti-Osztály közterület-felügyeletének jelzései alapján az érintett társasház közös képviselője részére, hogy nevezze meg azokat a lakókat, akik etették a kóbor állatokat.

A Macskaárvaház Alapítvány felszólítja a hatvani önkormányzatot, hogy Rendészeti-Osztálya inkább az emberek és az állatok ellen elkövetett nagy társadalmi felháborodást kiváltó bűncselekmények megelőzésében jeleskedjen. Egyúttal kérik a besúgásra felszólított közös képviselőket, hogy semmilyen körülmények között ne tegyenek eleget ennek a szégyenteljes intézkedésnek, hanem maradva az emberek és az emberiesség pártján, továbbra is segítsék elő, hogy ennek a gyilkos hidegnek ne legyen több áldozata. A Macskaárvaház Alapítvány egyúttal felkéri a hatvani térség országgyűlési képviselőjét dr. Szabó Zsoltot, hogy minden rendelkezésére álló törvényes eszközzel fékezze meg a minden jel szerint fékevesztetté vált hatvani városvezetést.

Írta: Magyar Gina

Forrás: radioeger.hu

Ha tetszett, ossza meg, hagy lássa más is.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Érdekel minket az ön véleménye is

One Comment

  1. Csak kérdem. Ha portámra bejön egy macsek, akiről nem tudom kié és megetetem nekem lőttek?

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..