Árva állatok etetése miatt büntet a hatvani önkormányzat

Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

cicaA Kápolnán működő, árva macskák megmentésével, gyógyításával foglalkozó Macskaárvaház Alapítvány tudomására jutott, hogy az elmúlt hetekben Hatvanban megtiltották a lakótelepeken és a város egyéb pontjain élő gazdátlan állatok etetését a súlyos fagyok közepette. A Macskaárvaház Alapítvány tiltakozik az ellen, hogy amikor egy egész társadalom összefogott, hogy embereket, állatokat mentsenek meg a fagytól, megtiltotta a hatvani embereknek az árva állatok etetését, ami ebben a helyzetben a túlélésüket jelentené.

A Macskaárvaház Alapítvány az eljárás miatt Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízotthoz fordul, segítségét kérve, hogy elejét lehessen venni a hasonló megdöbbentő intézkedéseknek. A kápolnai civil szervezet ingyenes jogi segítséget nyújt mindazoknak, akiket a hatvani önkormányzat ezen intézkedése nyomán jogsérelem, büntetés ért. A hatvani önkormányzat utasítást adott a helyi Rendészeti-Osztály közterület-felügyeletének jelzései alapján az érintett társasház közös képviselője részére, hogy nevezze meg azokat a lakókat, akik etették a kóbor állatokat.

A Macskaárvaház Alapítvány felszólítja a hatvani önkormányzatot, hogy Rendészeti-Osztálya inkább az emberek és az állatok ellen elkövetett nagy társadalmi felháborodást kiváltó bűncselekmények megelőzésében jeleskedjen. Egyúttal kérik a besúgásra felszólított közös képviselőket, hogy semmilyen körülmények között ne tegyenek eleget ennek a szégyenteljes intézkedésnek, hanem maradva az emberek és az emberiesség pártján, továbbra is segítsék elő, hogy ennek a gyilkos hidegnek ne legyen több áldozata. A Macskaárvaház Alapítvány egyúttal felkéri a hatvani térség országgyűlési képviselőjét dr. Szabó Zsoltot, hogy minden rendelkezésére álló törvényes eszközzel fékezze meg a minden jel szerint fékevesztetté vált hatvani városvezetést.

Írta: Magyar Gina

Forrás: radioeger.hu


Ha érdekes a cikk oszd meg a profilodon

Hát én ehhez hozzászólok!

1 hozzászólás

  1. Author

    Csak kérdem. Ha portámra bejön egy macsek, akiről nem tudom kié és megetetem nekem lőttek?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .